Regent het bij jou ook nog steeds pijpenstelen? Dan is deze Woensdag Windagprijs helemaal iets voor jou.

 

 

Als ik naar buiten kijk lijkt het wel herfst. Koud, nat… Het liefst kruip ik vandaag in mijn joggingpak op de bank met een pot thee en een mooi boek. Want er ligt al dagen een bestseller op me te wachten waar ik zoooo graag aan wil beginnen.

 

 

Ben je net als ik een enorme liefhebber van kostuumdrama’s à la Downton Abbey dan laat je vandaag ook de boel de boel om je lekker te begraven in dit fijne verhaal vol glitz and glamour, roddel en achterklap en heerlijke romantiek. En als iemand weet hoe je zo’n historische familiesaga moet verzinnen dan is het de Duitse Hanna Caspian wel, want ze schreef er een heleboel. Ooit studeerde ze literatuurwetenschap en werkte ze een tijdje in de pr en marketing. Maar voor schrijven had ze veel meer talent en dat lees je terug in haar nieuwste boek, Katharina’s keuze.

 

 

Het is 1913. Op het landgoed Greifenau woont graaf Donatus met zijn gezin, en een hele trits bedienden. De gravin wil haar jongste dochter Katharina uithuwelijken aan de neef van de Duitse keizer, maar Katharina heeft haar hart al aan een ander verloren. Kan ze de verbintenis nog tegenhouden?

Oudste zoon Konstantin, erfgenaam van het landgoed, is ondertussen verliefd geworden op de dorpslerares. Een schande, als iemand erachter zou komen…

De kokkin en de dienstmeisjes hebben zo hun eigen problemen. En dan is er nog de knappe nieuwe koetsier: wie is hij eigenlijk, en waarom doet hij zo geheimzinnig over zijn verleden?

 

 

Katharina’s keuze is een meeslepende familiesaga, die je meeneemt van de vertrekken van de gravin tot in de stallen. Vol liefde, intriges en geheimen, tegen de achtergrond van het roerige begin van de twintigste eeuw.

 

 

 

Dit boek is het eerste deel uit de serie Het Landgoed en dat wil jij vast ook in huis hebben. Dat kan. Stuur me een mailtje met je naam en adresgegevens via winnen@franska.nl en wie weet behoor jij tot een van de gelukkigen die het boek wint. Succes!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit