Deze Woensdag Windag gaat het over showbizz, liefdes en geheimen, daar wil je vast wel wat meer over weten…

 

 

 

Op mijn nachtkastje ligt een stapeltje boeken klaar om straks in de vakantiekoffer mee te gaan naar een zonnige plek met een luie stoel waar ik vervolgens niet meer uit wil opstaan. Want dit verhaal is wel zo bijzonder.

 

 

Tanya Commandeur heeft al een aantal mooie historische romans op haar naam staan. Zo schreef ze onder meer Uit liefde, meneer Tuschinski, een prachtig boek over de verboden liefde van bioscoopmagnaat Abraham Tuschinski en De man die alles achterliet, over haar eigen familiegeschiedenis van haar betovergrootvader die ooit naar New York vertrok. Haar nieuwste roman gaat over het waargebeurde, buitengewone artiestenleven van Albert Johan Kramer, die met zijn 2,42 meter de langste Nederlander ooit was.

 

‘De Reus van Amsterdam was op zijn eenentwintigste zo uitzonderlijk lang dat hij overal wordt nagestaard en geen werk kan vinden. Zijn leven lijkt tot mislukken gedoemd, tot hij door een Duitse impresario wordt ontdekt. Hoewel hij zichzelf helemaal niet als entertainer ziet, komt hij in Berlijn voor een publiek van drieduizend man te staan. Na deze vuurdoop belandt hij bij een circus, waar hij Seppi ontmoet, die zijn showpartner en beste vriend wordt. Hij wordt verliefd op Seppi’s zus Mina, en zij ook op hem, maar noodgedwongen scheiden hun wegen zich: Albert vertrekt naar Amerika en Mina blijft achter in Zwitserland. Zal hij haar ooit weer zien?’

 

 

 

Ik ben er stiekem al aan begonnen en kon het haast niet wegleggen, dus ik weet zeker dat jij het ook wel mee zou willen nemen op vakantie. Stuur me snel je naam en adresgegevens via winnen@franska.nl (anders kun je niet meedoen) en wie weet ligt er straks een exemplaar voor jou klaar.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit