Dit is waarom Foodwatch de Knorr bouillonblokjes uit de supermarkt haalt

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Wat is er aan de hand met de Knorr bouillonblokjes?

 

 

 

 

Is het schap met Knorr bouillonblokjes leeg in jouw supermarkt? Dan is Foodwatch langs geweest. Als actie halen ze alle bouillonblokjes uit het vak, want er zitten gevaarlijke minerale oliën in. En als het ministerie, de producent en de supermarkt geen actie ondernemen, dan doet Foodwatch het zelf wel.

 

 

Volgens Foodwatch gebruikt Unilever gevaarlijke minerale oliën in de bouillonblokjes van Knorr. In laboratoriumtests is aangetoond dat deze aromatisch olie (MOAH) in de blokjes zit, maar Unilever komt niet in actie. Die olie is potentieel kankerverwekkend en genotoxisch, zegt Foodwatch. ‘Levensmiddelengigant Unilever beweert nog steeds dat zijn producten, die sterk vervuild zijn met minerale oliën waarvan wordt vermoed dat ze kanker veroorzaken, veilig zijn voor de gezondheid. Het is de hoogste tijd dat alle regeringen en voedselautoriteiten in heel Europa Unilever een rode kaart geven en het bedrijf dwingen de Europese voedselwetgeving na te leven. Het is schandalig dat Unilever zichzelf boven de wet stelt.’

 
 

Schappen leeg
Ludieke actie van Foodwatch in heel Europa: de organisatie heeft zelf de blokjes uit de winkel gehaald, en een waarschuwing opgehangen bij het schap. De blokjes zijn niet gepikt, maar gewoon betaald bij de kassa. De actie van Foodwatch wordt gehouden in heel Europa. In Frankrijk heeft het succes, daar zijn de bouillonblokjes officieel teruggeroepen. In Nederland nog niet.

 

Ook andere producten
De bouillonblokjes zijn trouwens niet de enige producten waar die verontreinigde MOAH in zit. Ook broodbeleg en muesli kan de olie bevatten. Foodwatch heeft een lijst gepubliceerd met alle producten waar het in kan zitten.

 

 

En wil jij ook dat er geen minerale olie meer in ons voedsel zit, teken dan hier de petitie van Foodwatch.

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav