‘Coole patta’s mam,’ zeiden mijn kinderen toen ze deze sneakers zagen. ‘Die wil ik ook wel.’ Tja, da’s nou jammer want wij mogen niet meedoen aan de Woensdag Windag…

 

 

 

Maar deze exclusieve sneakers van het Brunel Solar Team willen wij hier thuis allemaal wel in onze kast hebben. Ze staan superleuk en lopen ook nog eens geweldig. En met deze gympen is ook iets bijzonders aan de hand. Op deze hypermoderne schoen zit namelijk een design dat alleen te zien is als je ermee in de zon loopt. Hoe cool is dat?! Voor het design op de schoen is een speciale kleurstof gebruikt, een photochromic paint, die van kleur verandert als ie in aanraking komt met zonlicht. Dit is bedacht door een paar heel slimme studenten van de TU Delft die je wel kent als het Brunel Solar Team. Zij doen dit jaar weer mee met hun zelfgebouwde Nuna 11s aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika, die supersnelle autorace op zonne-energie waar ons landje keigoed in is: wij wonnen ‘m al 7 keer!

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Brunel Solar Team (@brunel_solarteam)

 

Op hun auto, die bol staat van de hightech snufjes, zit deze verf ook. En de zon zorgt dus niet alleen voor de snelheid tijdens de race maar ook voor een spectaculair kleurverloop op de auto. Bij Customkicksnl vonden ze dat zo tof dat ze bedachten om deze techniek ook op een paar hippe sneakers toe te passen en voilà.

 

Dit zijn ze dan. Met een tof design dat met de hand wordt aangebracht. Deze coole patta’s zijn verkrijgbaar in maat 36 t/m 46 dus ook jouw slungelige puber met te grote voeten kan ze aan. Of je houdt ze gewoon lekker voor jezelf zodat je deze herfst supercool voor de dag komt met je sneakers.

 

 

Hebben? Stuur me dan via winnen@franska.nl een mailtje met je naam en adresgegevens en de maat naar keuze en wie weet zijn deze hippe one-of-a-kind stappers straks van jou.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit