Deze Woensdag Windag is de leukste van dit jaar! Niet alleen voor jou, maar ook voor je moeder, je zus, je buurvrouw of je vriendin…

 

 

 

Hier heb je zin in, dat weet ik zeker. Zet vrijdag 7 oktober maar vast in je agenda want dan heb ik een topmiddag voor je in de aanbieding. Wij mogen dan als een van de eersten een fantastische private screening zien van Life After Life, een van de nieuwe premiumtitels uit de BBC First Finds-lijst – wat als je steeds een tweede kans krijgt in het leven? waar wij hier op de redactie nu al enorme liefhebbers van zijn.

 

Kate Atkinson schreef in 2013 de betoverende wereldwijde bestseller Life After Life waarop deze serie is gebaseerd die je vanaf de allereerste scène niet meer loslaat. Het is een prachtige combinatie van een kostuumdrama en thriller ineen. Een aaneenschakeling van gebeurtenissen bepaalt het leven en de dood van Ursula Todd en dat maakt het zo verslavend spannend om naar te kijken. Je leert Ursula kennen als een klein en schuchter meisje dat aan het begin van de vorige eeuw opgroeit in de beschermde omgeving van het landhuis van haar ouders op het platteland. In verschillende levens ontwikkelt ze zich tot een vrouw van de wereld die tijdens haar verstikkende huwelijk snakt naar onafhankelijkheid en die later naar gerechtigheid zoekt als haar favoriete broer tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven komt. Het is niet alleen een indrukwekkende reis door het leven van Ursula maar ook door de geschiedenis waarin ze te maken krijgt met grote veranderingen in de maatschappij, de Spaanse griep en een totaal nieuwe wereldorde.

 

Wat denk je: deze mini-première wil ik ook zien? Dan bof je want ik mag 10 lezeressen met een gast naar keuze uitnodigen om ook te komen kijken. Hoe tof is dat? De redactie van Franska.nl is er ook, dus dat wordt een heel gezellige middag. We ontvangen jou en je +1 op een prachtige locatie in Amsterdam die je easypeasy met het openbaar vervoer kan bereiken, namelijk Hotel V. Dat is op steenworp afstand van het Amsterdam Amstel. En als je met de auto komt parkeer je pal voor de deur. Uiteraard zitten we klaar met koffie en thee met wat lekkers erbij en na afloop nemen we met z’n allen nog een drankje.

 

Dus wil je hier samen met je eigen gast bij aanwezig zijn en weet je zeker dat je vrijdagmiddag 7 oktober een gaatje in je agenda hebt, stuur mij dan via winnen@franska.nl je naam en adresgegevens. Wie weet win jij één van deze 10 superleuke uitnodigingen voor twee personen en dan maken we er samen met BBC First een heel mooie middag van. Ik maak zo snel mogelijk bekend wie er gewonnen hebben, dan kun je het meteen in je agenda zetten.

 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit