Deze Woensdag Windag is voor iedereen die weleens iets nieuws wil proberen. Benieuwd? Dan moet je dit maar snel even lezen!

 

 

Laatst was ik bij vriendin B. op de borrel en we zaten toch lekker te snaaien. Je kent het wel: drankje, borrelplankje en een grote schaal nacho’s uit de oven erbij. Lekker warm en kazig.  Nou ben ik dol op gesmolten kaas, maar dit was zo lekker, dat had ik nog nooit geproefd.

 

‘Zal ik jou eens wat vertellen,’ zei B, ‘dit is niet zomaar kaas, dit is zuiver plantaardig. Het wordt gemaakt door Simply V en er komt geen koe aan te pas want het is geproduceerd op basis van amandelen. Die geven het een heerlijke smaak en textuur. Omdat het een laag smeltpunt heeft is het heerlijk als gratin op overschotels, pizza’s en pasta’s. En op nacho’s natuurlijk. Perfect dus voor een lekkerbek als ik.’

 

 

B. had ook een zalige spread voor op een toastje, met een licht nootachtige en romige smaak. Dat maakt het haast nog lekkerder dan echte zuivel. Je kunt de spread ook als basis gebruiken voor je soep of een mooie saus. Eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Er zijn ook twee verschillende smaken kaas, de ‘mild’ en de ‘aromatic’, waarbij de aromatic een iets sterkere smaak heeft. Ideaal voor op de boterham.

 

De producten van Simply V zijn palmolie-, lactose-, en soyavrij, dus ook perfect voor mensen met allergieën voor die ingrediënten. Lijkt het je ook wat om dit te proeven of heb je een voedselallergie waardoor je geen kaas gemaakt van zuivel mag eten? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik mag tien, ja 10(!) pakketten weggeven. Dus laat een reactie onder dit Facebookbericht achter of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl en wie weet staat er straks zo’n mooi pakket voor je deur.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit