Meghan haalt titels dochtertje Lili weg

 

Dat Meghan en Harry die koninklijke titels vaarwel moesten zeggen, dat was natuurlijk al eventjes bekend.

 

 

Dat Meghan en Harry die koninklijke titels vaarwel moesten zeggen, dat was natuurlijk al eventjes bekend. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik van al die royal titles echt ab-so-luut niets snap, hoe erg ik m’n best er ook voor doe. Ik vind het allemaal maar ingewikkeld: Meghan en Harry stapten uit de familie, maar mochten nog wel titels gebruiken, tot daar een stokje voor werd gestoken en Highness niet meer gebruikt mocht worden in hun naam. Wat betreft Meghan dan, want Harry mocht ze dan weer wel gebruiken. Snappen we het nog? Zoontje Archie had wél weer een kans om prins te worden, maar zoals het er nu uitziet steekt opa Charles daar toch een stokje voor. Hij wil de monarchie wel iets kleiner en goedkoper hebben, dus Archie zou daarom achter het net vissen wat betreft koninklijke titels.

 

De kans dat dochtertje Lili dan wél een koninklijke titel zou krijgen werd daarmee ook een stuk kleiner, maar deze keer zijn Meghan en Harry het voor: ze nemen er zelf afstand van. De geboorteakte is openbaar gemaakt (nou ja, gemaakt… Lili is in Californië geboren en dergelijke documenten zijn daar vaak sowieso openbaar) en TMZ heeft ze gepubliceerd. Daarop is te zien dat het stel bewust geen titels heeft toegevoegd bij Lili, iets wat ze bij Archie wel zouden hebben gedaan.

 

Op de geboorteakte is te lezen dat haar papa The Duke of Sussex, His Royal Highness is, oftewel Harry, en haar moeder Rachel Meghan Markle. Opvallend inderdaad: dit betekent dat Meghan weer officieel haar meisjesnaam gebruikt en er geen enkele koninklijke titel meer in genoemd wordt.

 
Dat klinkt misschien niet heel heftig allemaal, maar als je een beetje bekend bent met The Firm (hoe de Britse royals en hun medewerkers ook wel genoemd worden), dan weet je dat dit behoorlijk uitzonderlijk is. En ach, voor ons is het inderdaad niet zo bijzonder. Lekker doen, zou ik zeggen. Meghan Markle klinkt ook veel makkelijker.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer