Woensdag is mijn lievelingsdag. Dan mag ik namelijk altijd leuke dingen weggeven. En vandaag heb ik weer zoiets moois voor je geregeld.

 

 

Wist je dat ik gek op oorbellen ben? Ik jok er niks van als ik zeg dat ik wel vijftig verschillende paren heb. Soms rijd ik er zelfs een eindje voor om als ik wat moois heb gezien in de bladen of op internet.

 

Zoals voor deze beauty’s van Pragt. Daniëlle Jaspers heeft een schattig winkeltje in het al even leuke Bergen in Noord-Holland. Vitrines vol met kleine doosjes met allerlei moois waar ik uit kon kiezen. Ik voelde me daar echt als een kind in een snoepwinkel. Zoveel verschillende oorbellen, allemaal handgemaakt en door haar ontworpen.

 

 

Het ene paar is nog sierlijker dan het andere. Ze zijn niet groot en grof maar juist klein en fijntjes. In zilver of met een Hollandse micron vergulding van 18-karaats goud, met kleine bedeltjes of wilde pareltjes of gekweekt bloedkoraal.

 

 

Danielle maakt alles zelf en als je een bepaalde wens hebt voor een kleurencombinatie kijkt ze samen met je naar de mogelijkheden. De collectie van Pragt is ook te vinden op haar uitgebreide website en daar ben je wel even zoet mee.

 

 

Heb je een paar gezien dat je wel zou willen hebben? Dan is vandaag ook jouw lievelingsdag, want ik mag drie lezeressen blij maken met een paar oorbelletjes naar keuze. Hoe? Heel simpel: laat een reactie achter onder dit Facebookbericht of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl en wie weet ben jij straks een van de drie gelukkigen.

 

En anders maak je ook eens een ritje naar Bergen om de winkel van Danielle en de rest van dit heerlijke dorp aan zee te bezoeken. Aanrader!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit