Op deze laatste Woensdag Windag van januari heb ik iets lekkers voor je geregeld. Daar ben je vast wel aan toe….

 

 

Nog maar vijf dagen en dan mag ik Dry January aan de wilgen hangen. Maar erg lastig vond ik het niet hoor. Zelfs toen we in Huize Smit een jarige hadden zat ik met een grote grijns achter een non-alcoholische versnapering.

 
Want je bent echt niet meer zielig als je niet wil drinken. Niks geen glaasje prik, maar een lekkere Merlot of een feestelijke Pinot Noir Rosé Brut. (Bijna) zonder alcohol en met heel veel smaak.
 

Maar waar vind je nou van die pareltjes die wel de oorspronkelijke aroma’s van wijn hebben, maar dan zonder de alcohol? Dan moet je bij de mensen van Vinobox zijn. Zij selecteerden de lekkerste alcoholvrije wijnen voor iedereen die even geen alcohol wil of mag drinken. En die flessen zijn gewoon via hun website te bestellen.

 

 
Door de ingewikkelde techniek om de alcohol uit de wijn te krijgen en vergisting van de druiven is het vrijwel onmogelijk om alle alcohol uit de wijn te halen. Daarom blijft er in sommige alcoholvrije wijnen toch een restje achter. Maar dat is minder dan 0,5 procent en te vergelijken met een glaasje sinaasappelsap.
 
Ga je voor zachte bubbels of een stevige rode wijn? Vinobox heeft een paar heerlijke wijnen voor je verzameld in een mooie cadeauverpakking en daar mag ik er vijf van weggeven om van te proeven.  

 


Lijkt het je wat? Vertel dan onder het Facebookbericht waarom jij zo’n fijne box verdient, of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit