Lekker buiten zwemmen in de winter

 

 

 

Ik moet er niet aan denken, maar er zijn mensen die je niet blijer kunt krijgen dan met buitenzwemmen.

 

 

Nou zijn zwemmen en deze Irene sowieso geen gelukkige combinazione. Ten eerste vind ik het zelden lekker warm in het water en heb ik er een gruwelijke hekel aan als mijn haar nat wordt. Bovendien durf ik niet in het diepe. Lang verhaal kort, ik ben in de Mediterranee ooit “aangevallen” door een joekel van een kwal en heb sindsdien last van diepwatervrees.

 
Dus mij niet gezien als het gaat om lekker baantjes zwemmen. En al helemaal niet buiten als het nauwelijks 5 graden is.

 
Ik denk dat een heleboel mensen mij dus maar een slappe Harry vinden, want die houden er zo van. Zij zijn gek op zwemmen in de koude buitenlucht. De echte diehards springen zelfs zonder wetsuit het water in om er vervolgens knalrood van de kou weer uit te komen. Want daar is het ze om te doen, om deze opkikker van jewelste.

 
Er zijn zoveel mensen die graag in een buitenbad willen zwemmen dat er zelfs een wachtlijst is bij de buitenzwembaden die in de winter geopend zijn. Gelukkig zijn er steeds meer gemeenten die de deuren openen om al die buitenzwemmers de mogelijkheid te bieden om lekker baantjes te trekken.

 
Maar ook hier gelden de coronamaatregelen van een maximaal aantal mensen die per uur in het water mogen, en zijn de kleedruimtes gesloten. Dus met natte haren op de fiets naar huis.

 
Ha, ieder zijn meug, maar ik sla mijn beurt wel even over als je het niet erg vindt…
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit