Wat mij betreft ligt dit pakketje onder iedere kerstboom in Nederland.

 

 

Als wij in Huize Smit aan tafel gaan, krijg ik vaak van mijn huisgenoten op m’n kop dat ik toch met een schuin oog op m’n mobieltje wil kijken. En gelijk hebben ze, want wil je echt even de aandacht voor elkaar hebben, dan moet die mobiele telefoon helemaal uit het zicht en het gehoor. Dus niet luisteren naar het gebliep van het volgende appje met een of ander suf filmpje, maar juist wel naar elkaar. 

 

Want als je echt verbinding met elkaar wilt hebben, dan moet je off-line zijn. Dat vonden Bart en Liz van Vertellis ook en daarom bedachten zij een bijzonder vragenkaartspel voor echte gesprekken. Dus niet het oppervlakkige ‘Hoe gaat het met jou, met mij gaat het goed’, maar betekenisvolle gesprekken die aan de hand van inspirerende vragen op gang komen. Deel je dromen, wat je hebt geleerd of wat je zou willen veranderen.

 

 

Het is wereldwijd al door meer dan 2 miljoen mensen ‘gespeeld’ en zo vlak voor de kerstdagen wordt het extra vaak verkocht. Want het is niet alleen leuk met je pubers, ook met je vrienden, buren, zussen of ouders is dit een heel spannend en leerzaam kaartspel. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je eraan besteedt en misschien is die ene vraag juist aanleiding voor een heel boeiend gesprek met een lach en misschien ook een traan dat wel een hele avond kan duren. Zo leer je elkaar dus echt kennen en dat is heel waardevol.

 

 

Ook wel zin in een goed gesprek? Laat dan onder dit Facebookbericht een reactie achter of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl.

 

Beeld: Vertellis

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit