Deze Woensdag Windag is voor al die lezeressen die last hebben van de herfstblues. Daar heb ik iets op gevonden, kijk maar.

 

Als er iets is waar ik met dit druilerige weer blij van word, dan is dat van het maken van een grote pan soep. Soep is overal goed voor en helpt tegen alles. Liefdesverdriet, hongerige hockeymeisjes, een regenachtige zondag: maak je soep, dan maak je liefde.

 

Soep staat voor warmte en gezelligheid. Dat vinden de makers van Pineut ook en dat gevoel hebben ze gevangen in kant-en-klare mixen van gedroogde ingrediënten. Zo’n zalige soepmix is heel leuk om te geven of te krijgen want die zit niet in een suf papieren zakje maar in een mooie glazen verpakking met een vrolijk etiketje. Kijk, daar word je toch blij van?

 

Wat dacht je van Dikke Knuffelsoep? Of Vol Liefs? De lekkere soepen zijn 100% vegan, bevatten geen zout of conserveringsmiddelen, maar zitten wel boordevol groente.

 

 

Natuurlijk, soep zonder brood is als een kerstboom zonder piek. Daarom heeft Pineut ook fijne broodmixen zoals een Italiaanse focaccia, een wijnbrood en een groentebrood. Binnen een uurtje ruikt je huis naar versgebakken brood. Voor bij de soep, of de borrel natuurlijk.

 

Lijkt het je wat, zo’n doe-het-lekker-zelf-pakket? Als cadeautje voor je buurman, je tante, je broer of je beste vriendin of gewoon voor jezelf? Dan bof je, want ik mag twee pakketten weggeven. Eentje met focaccia en de Dikke Knuffel-soep, en eentje met een wijnbrood en een Vol Liefs-soep. Welke je wint is een verrassing.

 

 

Laat me op Facebook weten waarom jij degene bent die zou moeten winnen en je maakt kans. Geen Facebook? Komt goed. Je kunt ook mailen naar winnen@franska.nl. Doe dat s.v.p. alleen als je geen Facebook hebt, anders loopt onze mailbox over.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit