Als iemand weet hoe het er aan het Britse hof aan toe gaat is het deze vrouw…

 

Jarenlang was ze de hofdame van wijlen prinses Margaret en zo was ze getuige van het doen en laten van deze flamboyante prinses. Met gebeurtenissen uit haar eigen leven kon ze een boek vullen en dat heeft ze dan ook gedaan.

 

Anne Glenconner vertelt haar eigen verhaal over haar leven in de hoogste kringen van de Britse elite. Ze heeft de gekste dingen meegemaakt en kan daar prachtig over schrijven. Vanaf de eerste bladzijde neemt ze je mee achter de gesloten deuren van het hof en kun je lezen over een wereld die je alleen kent uit series als The Crown. Ze speelde als kind al met koningin Elizabeth en ging op de thee bij Imelda, de vrouw van de Filipijnse dictator Marcos.

 

Haar echtgenoot kocht het eiland Mustique in de Caraïben en maakte daarvan een speeltuin voor de rich and famous. Niet alleen Margaret was er kind aan huis, ook Mick Jagger en David Bowie waren vaste gasten.

 

Ik heb het boek in één adem uitgelezen. Wat een verhaal. En dan te bedenken dat Anne dit werkelijk allemaal heeft meegemaakt! Het zou mij niks verbazen als dit boek verfilmd wordt.

 

Dan wil jij het boek natuurlijk eerst lezen. Nou, dat kan. Ik mag namelijk 5 exemplaren weggeven. Je weet wat je te doen staat: laat even op Facebook weten waarom jij degene bent die zou moeten winnen. Geen Facebook? Geen zorgen, dan kun je ook een mailtje sturen naar winnen@franska.nl.

 

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit