Woensdag Windag

Kreeg ik me toch een leuke lunch aangeboden. Moet ik alleen wel even veertien uur en eenenveertig minuten voor rijden. Misschien wil jij het overnemen?

 

Je had zeker al gehoord dat ik in Italië zit? Natuurlijk voor vakantie, maar uiteraard check ik hier tussendoor ook m’n mail. Kan ik nou eenmaal niet laten. Kwam er ineens een uitnodiging binnen voor een lekkere en leuke lunch in een nieuw café-restaurant in Amsterdam: De Tropen. Ingericht door Piet Boon, nou dan kan het niet anders dan er erg mooi uitzien. Alles wat hij aanraakt wordt nou eenmaal prachtig. En dan die lunch, klinkt zo lekker… best zin in, ware het niet dat het nogal een eindje rijden is vanaf hier.

 

 

De menukaart ziet er niet alleen aanlokkelijk uit, de plek ook. Lekker rustig aan het prachtige Oosterpark, met een doorkijkje naar het Tropenmuseum (een van m’n favoriete musea). Op het menu staan bijvoorbeeld ramen van huisgemaakte bouillon, zoete aardappelburger en poké bowl met huis-gerookte zalm. Gerechten die stuk voor stuk bedacht en gemaakt worden door chef Hans Ribbens.

 

 

 

 

Nu nog iemand die het voor me wil gaan proeven en bekijken. Ik heb namelijk gevraagd of ik niet in mijn plaats twee mensen mocht ‘afvaardigen’ voor die lunch. En jawel hoor. Je kunt dus gewoon een lunch winnen deze Woensdag Windag. Dan krijg je bijvoorbeeld de ramen (miso, spinazie, ei, champignons en noedels, met ‘zelfgebrouwen’ bouillon) en het broodje rendang (Indisch gestoofd vlees met pittige zoetzure groenten en piccalillysambal) te eten (zie foto’s). Of twee andere dingen van de kaart, plus een drankje en koffie met iets lekkers na.

 

 

Er schijnt ook een heerlijke tuna-melt te zijn. Heb je dat al eens geproefd? Mjam, ben ik gek op. Ze geven er bij De Tropen een verse huisgemaakte salsa bij. Of een tropical croque monsieur? Klinkt als muziek in m’n oren. Nou… dat vind je hier in Italië niet zo snel. Wat heel leuk is, is dat er ook gerechten geïnspireerd op tentoonstellingen in het Tropenmuseum op de menukaart staan. En o ja, er is ook een prachtig terras. Met een beetje geluk zit je nog buiten ook.

 

Nou? Heb je zin in zo’n lekker nazomer-uitje?

 

Gewoon even een bericht achterlaten op Facebook onder dit artikel, of een mailtje naar winnen@franska.nl (als je geen Facebook hebt).
 
 
Mocht je nou niet winnen en toch een keer willen gaan, dan kreeg ik nog een tip mee. De minder drukke uren zijn 10.00-12.00 uur en 16.00-18.00 uur. Dus misschien leuk voor een koffie of borrel einde dag.  

Succes!

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska