Woensdag Windag

 

Met dit cadeau kun je heel rijk worden. Nee, het is geen staatslot. En nee, niet slapend rijk. Je moet er wel iets voor doen. Maar leuk dat het is…

 

Even terug in de tijd. Om precies te zijn twintig jaar geleden. Daar vind ik de nostalgische decembermaand wel een mooi moment voor. Kirsten Jassies kwam bij mij op de redactie van TIP Culinair werken. Ze wilde bladenmaker worden. Ik daarentegen had net het internet ontdekt en was laaiend enthousiast elke keer als ik op het world-wide-web zat. Niet dat ik het niet leuk vond om een blad te maken hoor, maar dat deed ik al zo lang. Dit was nieuw en spannend. Ik wilde daar meteen die nieuwe op de redactie in meesleuren. Om het maar subtiel uit te drukken: er werd even flink tegengestribbeld. Even maar, want Kirsten was ook de flauwste niet, die maakte er meteen iets heel moois van.

 

Wat ik niet had gedacht, was dat ze het twintig jaar vol zou houden op dat internet en daar waarschijnlijk nog wel twintig jaar mee doorgaat ook. Hoewel… laatst zagen we elkaar en kreeg ik haar gesigneerde boek! Een boek! Toch papier. En ik op internet. Zij was degene die me erop attendeerde dat het twintig jaar geleden was en dat de rollen nu omgedraaid zijn. Kijk maar naar haar opdracht in mijn boek.
 

 

Kirsten werd dankzij al haar online-ervaring de beste sociale-mediadeskundige die je je kunt voorstellen en is intussen de enige echt leuke Instagramgoeroe. Ze geeft werkelijk overal les in Instagram, tot zelfs ver over de grenzen, op Curaçao bijvoorbeeld. Altijd vrolijk, altijd enthousiast, altijd bereid dingen uit te leggen en voor te doen. Niet alleen gewoon gebleven, maar zelfs heel leuk gebleven. En misschien nog wel leuker geworden. Iedereen wordt meteen vrolijk als ie haar ziet. Ik ook.

 

Van haar boek INSTAPROOF word je trouwens ook instant vrolijk. Ziet er heel mooi uit, leest lekker, is helder, handig en super-leerzaam. Een must voor iedereen die gewoon zomaar iets wil doen op Instagram of er iets meer van wil weten. En een heel grote must voor mensen die een bedrijf starten en snel aandacht willen krijgen van hun doelgroep, of voor mensen die zichzelf tot Instagram-bedrijf  of influencer willen verklaren, zoals je veel ziet gebeuren. Op Instagram zag ik dat er intussen in korte tijd al een derde druk van het boek is.

 

Boek Instaproof Kirsten Jassies

Wow! Van harte Kirsten! En @joycenafzger trouwens ook, want ze schreven het samen.

 
Ik zit nu dus lekker elke dag een stukje te lezen in Kirstens boek en het is maar goed dat ik geen knalkleurige markerstift in de buurt heb, anders was zo ongeveer het hele boek nu al ingekleurd. Ik zou wel alles willen aanvinken wat ik interessant en het onthouden waard vind. Beetje veel.

 

Waarom ze dit boek schreven? Nou, met wereldwijd een miljard gebruikers is Instagram het snelst groeiende en meest populaire sociale medium. ‘Welke foto’s leveren mij de meeste likes op?’

 

‘Welke hashtags werken?’ En: ‘Hoe echt is Instagram eigenlijk?’ Allemaal vragen die dagelijks aan Instagramexperts Kirsten Jassies en Joyce Nafzger gesteld worden. Om een antwoord te geven op al deze vragen, schreven zij dus dit boek, Instaproof. Het heeft als doel om ‘Insta  succes’ voor iedereen haalbaar te maken, met name voor merken en influencers. 

 

Kortom, ik zou dat boek maar even kopen. Of winnen. Want, ik was het bijna vergeten in m’n enthousiasme, ik mag er dus drie wegegeven van Kirsten.

 

Wil je?

 

Even een bericht onder dit artikel op Facebook of (als je geen Facebook hebt) een mailtje naar winnen@franska.nl

 

Ik wens je insta-succes!

Door: Franska

Afbeelding van Franska