Nou zeg, is het alweer woensdag? Hou je vast want deze windag mag ik wel zoiets moois weggeven!

 

 

 

De weken vliegen voorbij en in de verte lonkt de nieuwe lente al. Maar vind jij het ’s nachts ook nog steeds zo fris als je in je bed ligt? Niks lekkerder dan jezelf diep onder je dekbed verstoppen, en dat ligt nog veel fijner onder het fairtrade beddengoed van zachte katoenen stoffen van Rozablu.

 

 

Karlijn van Driel is haar hele leven al dol op stofjes, dus het was niet zo gek toen ze op een van haar verre reizen gegrepen werd door sierlijke handbedrukte blokprintstoffen uit India. Deze manier van decoreren is een eeuwenoud ambacht en omdat het met de hand gedaan wordt is ieder ontwerp uniek. Van verschillende dessins en patronen worden houten stempels gemaakt waarmee ze op de stof worden gedrukt. Dat is nog niet zo eenvoudig omdat er tientallen keren met verschillende kleuren op de stof moet worden gedrukt. Daar krijg je dus zo’n mooie unieke print van, want niet een is exact hetzelfde als de andere.

 

 

In haar webshop verkoopt Karlijn naast geweldig beddengoed ook vrolijke kussens, tafelkleden en theedoeken. Allemaal in frisse kleuren, duurzaam geproduceerd door Indiase vakmensen die onder goede omstandigheden werken en daar een eerlijk loon voor krijgen. Dat slaapt toch een stuk prettiger.

 

Ik mag twee tweepersoons (maat 220 x 240 cm) dekbedovertreksets weggeven van 100% heerlijk zacht en luchtig luxe Indiaas katoen met een Hindi-print aan de ene en een licht groenblauw streepjespatroon aan de andere kant. Perfect afgewerkt en de stof is behandeld voor kleur- en kwaliteitsbehoud. Dan heb je er dus jaren plezier van.

 

Wil jij een kansje wagen voor zo’n beauty? Dan volgt hier de huishoudelijke mededeling: voortaan kun je alleen nog via de mail meedoen aan de Woensdag Windag. Stuur je naam en adres naar winnen@franska.nl en wie weet ligt het overtrek straks te shinen in jouw slaapkamer.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit