Ik heb mezelf laatst iets heel bijzonders cadeau gedaan en nu mag ik het ook zomaar weggeven op Woensdag Windag. Wil je weten wat het is?

 

 

Vorige week was ik op stap in Bussum en in de Schoolstraat werd ik als een magneet naar de etalage van Pure & Timeless getrokken. Wat een snoepwinkel is dit zeg. Francis Hage is de trotse eigenaar van deze juwelierszaak die volledig is gespecialiseerd in parelsieraden.  

 

Ze importeert alle parelsoorten zelf en verwerkt ze tot sieraden. Wist je dat er grote verschillen tussen parels zijn? De ene parel is de andere niet! De Tahiti-parels uit Frans-Polynesië zijn namelijk donker van kleur, de glanzende Akoya (wat ‘mijn kind’ betekent) uit Japan heeft een witte tot champagne-achtige tint en die uit de Zuidzee tussen Australië en Indonesië bestaan zelfs in een gouden variant. De collectie is enorm en Francis kan er ook een heleboel over vertellen. In de winkel en op de uitgebreide website kun je kiezen uit de mooiste kettingen, armbanden, oorbellen, ringen en hangers. En als je echt iets unieks wilt, dan kun je dat in opdracht laten maken.

 

 

Je snapt dat ik niet met lege handen de winkel uitging en nu zit ik hier te glimmen met een paar prachtige Akoya-parels in mijn oren. Deze klassiekers zijn echt pure and timeless want ze passen werkelijk overal bij. Ik kreeg er ook een certificaat van echtheid bij waarop precies staat wat ik heb uitgekozen. Francis gaf ook nog een paar goede tips: pas op met haarlak en parfum, dus eerst je haar doen en je parfum sprayen en dan pas je parels in. En om deze beauty’s mooi te houden gebruik je een doekje met een drup olijfolie.

 

Nou, ik heb zomaar het vermoeden dat jij ook wel een paar van deze mooie gouden oorstekers met Akoya-parels ter waarde van € 339,- zou willen hebben. Laat dan een reactie achter onder dit Facebookbericht, of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl, en wie weet zijn ze voor jou!

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit