Houd jij ook zo van gezelligheid? Dan heb ik vandaag een topprijs voor je gevonden. Je moet er wel een beetje geduld mee hebben…

 

 

Toen de lockdown in volle gang was, waren er twee dingen niet aan te slepen: honden en puzzels. Allebei voor de gezelligheid en omdat we er eindelijk tijd voor hadden. Die hond, die had ik al, maar ook ik zat avonden met duizend losse stukjes voor mijn neus te priegelen. Ik werd er lekker rustig van en er was altijd wel een huisgenoot die een ontbrekend stukje op zijn plek wist te leggen. Dus je zou kunnen zeggen dat ik inmiddels een volleerd puzzelaar ben geworden.

 

2000 stukjes, daar draai ik mijn hand niet meer voor om. Het mag van mij wel weer een beetje moeilijker. Nou dat heb ik geweten. Ik probeerde de prachtige puzzel met 299 honden (en één kat) van Léa Maupetit en was daar wel een paar avonden zoet mee.

 

 
Deze Franse illustratrice maakte al hele mooie dingen voor The New York Times en Möet Hennessy en tekende al deze verschillende honden en die ene kat die als je het goed doet toch echt in elkaar passen. Het vraagt om een beetje geduld, maar het is zo leuk om te maken.

 

 
Zie jij jezelf al helemaal zitten puzzelen dan kun je ‘m hier bestellen of je waagt een gokje door te reageren onder dit Facebookbericht. Een mailtje naar winnen@franska.nl kan ook. Veel plezier alvast en laat je me weten hoe lang je erover hebt gedaan eer het af was?

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit