Woedend om stroopwafels

En dat begrijp ik wel…

 

 

Hey, hoi. Goedemorgen. Ik ga met de deur in huis vallen en je een grappig verhaal vertellen over mijn onbenullige jongere zelf zo op deze vroege maandagochtend. Klaar voor?

 

Elf jaar was ik toen mijn verslaving aan stroopwafels officieel begon. Natuurlijk kende ik ze daarvoor al, maar ik was er net achter gekomen hoe lekker ze wel niet waren als je ze even in de magnetron had gedaan. De zachte stroop die eruit liep, de warme koekjes, de ene helft van de andere afhalen en ze een voor een opeten. Yum! Dit werd elke dag na school hét koekje dat ik bij de thee at.

 

Op een bepaalde regenachtige herfstdag besloot ik dat ik weer zo’n heerlijke lekkernij wilde. Stroopwafel uit de verpakking, het was de laatste! ‘Bof ik even’ dacht ik nog. Hup op het kleine schoteltje, magnetron in, even wachten… En ja, ready, set, go! Maar er was iets mis. Het schoteltje was vééél te warm. Maar het was de laatste stroopwafel in de verpakking! En ik vertikte het om die stroopwafel te laten vallen en te riskeren dat ik hem niet meer kon eten. Dus in plaats van het schoteltje te laten vallen rende ik snel naar de keukentafel en legde het daar snel neer. Ik keek naar mijn vingers. Vol.met.brandblaren. Ja. Zo erg was mijn stroopwafelverslaving. Ik kóós er vrijwillig voor om mijn vingers te verbranden zodat ik die laatste stroopwafel nog kon opeten. Wekenlang liep ik rond met verband om mijn vingers. Schrijven kon niet. Eten met vork en mes? Nope. En pijn dat het deed. Maar ja, nog steeds was het het helemaal waard.

 

Beetje in de war waarom ik je dit verhaal vertel? Nou, zo gek is het niet. Want dit verhaal is het eerste waar ik aan dacht toen ik vandaag door het nieuws heen ging. In Amerika is United Airlines na tweeëneenhalf jaar gestopt met het uitdelen van gratis stroopwafels aan boord. En dit is niet ongemerkt gegaan. Nee, honderden reizigers zijn woedend en lieten hun frustraties blijken op Twitter. De reizigers vinden het ‘een drama’, ‘teleurstelling’ en ‘ronduit het slechtste idee ooit’.

 

Oh, ik moest hier zó om lachen. Maar ja, ik snap het helemaal. En ik leef met ze mee. Want het kán toch ook niet erger dan dat je grátis stroopwafels zomaar van je afgepakt worden. Tsssss… Lees hieronder mee met de leukste Tweets over het stroopwafelfiasco. Kan je ook nog lekker lachen op deze vroege maandagochtend.


 

 

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam