En dan andere mensen uitlachen

Terwijl ikzelf geen haar beter ben. Want als je weet wat ik ooit gedaan heb. Dom, dom, dom

 

Ik had het er laatst over dat we dingen soms zo gek uitspreken.  Door ons gesprek daarover op Facebook, herinnerde ik me ineens wat ik op de middelbare school gedaan heb. Schaam me nog als ik eraan denk. Hoewel, je bent daar natuurlijk om te leren en van je fouten leer je het best. Was alleen net iets gezelliger geweest als niet de hele klas dubbel had gelegen.

 

Het was bij Engelse les, we hadden meneer Plat. Misschien is er een lezer die hem ook ‘gehad heeft’ vroeger? Best een leuke man. Rookte hij nou altijd pijp in de klas? Ik herinner me een overdreven zware karamel-geur in dat lokaal. Was toen de normaalste zaak van de wereld, een rokende leraar in de klas. Het lokaal van de geschiedenisleraar was helemaal vergeven van de sigarenrook. Volgens mij dacht die man dat ie de nieuwe Winston Churchill was.

 

Engelse les dus. Long time ago. Al staat het me dus nog bij als de dag van gisteren. Kwam je allemaal een keer aan de beurt om hardop voor te lezen uit het Engelse boek. Toen ik aan de beurt was ging het stuk ineens over een ‘cathedral’. Dat woord had ik nog nooit hardop hoeven zeggen. Dus in het heetst van de strijd om alles zo goed mogelijk uit te spreken zei ik ‘ka-the-drol’. De leraar vond het hilarisch, aan zijn reactie te zien, en vond het nodig om het ook nog te herhalen, waarop de hele klas dubbel lag. Kattedrol. Moet je net hebben als je 14 bent.

Geen idee waarom ik niet even aan dit nummer dacht:

 

 

Door Franska

 

 Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.