Wist je dit al over groente en fruit van de Lidl?

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: wist je dit over de Lidl al?
 

 

 

 

De goed-nieuwsshow van de Lidl gaat nog even verder, want naast het hele blije kaasverhaal onlangs (biologisch in combinatie met het 3 sterren Beter-Leven keurmerk, vrij uniek) hebben we nog iets ontdekt dat laat zien dat Lidl als supermarkt een voorloper is…

 

Als je bij de groente- en fruitafdeling van een biologische supermarkt bent, dan valt het je misschien op dat alle producten gewoon los in de schappen liggen. Net als op de markt, waar het natuurlijk ook altijd fijn verpakkingsvrij boodschappen doen is. Maar in de meeste reguliere supermarkten liggen de bio-producten dan weer per stuk verpakt in plastic. Hoe zit dat?

 

Lekker los in het hok

Dat zit zo: Lidl is de enige niet-puur-biologische supermarkt van Nederland die onverpakte biologische producten mag verkopen, omdat ze aan de geldende wetgeving voldoen. Zo vind je er dus bijvoorbeeld bio-citroenen (die echt het beste zijn als je met je Microplane de schil wil raspen) en bio-courgettes gewoon los in het schap, met een keurig stickertje erop.

 

Weer de beste in groente en fruit

Zo wordt er een heleboel onnodig plastic bespaard, en dat vinden wij een fijn idee. Tel daarbij op dat Lidl voor de tiende keer is verkozen als beste supermarkt in groente en fruit (een felbegeerde prijs die wordt uitgereikt door het instituut Growth from Knowledge) en je snapt: daar wordt weer op de tafels gedanst! Zouden ze het trouwens vieren met deze Toblerone-ijstaart, of toch de giga-roze-koektaart?

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav