William en Kate: 10 jaar getrouwd

 

Wat begon als een studentenliefde is inmiddels een huwelijk dat al tien jaar standhoudt. En voordat ze elkaar het ja-woord gaven, kenden ze elkaar ook al tien jaar.

 

 

Natuurlijk heb ik het over William en Kate, die elkaar in 2001 leerden kennen op de universiteit van St. Andrews, in Schotland. First things first: ik vind het echt bizar dat Kate sinds de huwelijksdag gewoon níet ouder geworden lijkt te zijn. Het is waarschijnlijk volledig tegen de regels van de Royals, maar op het moment dat zij ooit een huidverzorgingslijn uitbrengt… Ik wil haar geheim ook best weten.

 

Maar goed, terug naar hun studententijd. In 2004 leerde het grote publiek Kate pas kennen, toen William en zij in het openbaar traden met hun relatie. Het duurde daarna nog twee jaar voordat Kate haar eerste officiële evenement bijwoonde, als +1 van William: dat was naar de bruiloft van de stiefdochter van prins Charles, Laura Lopes.

 

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn – in welke relatie is het dat wel? De gigantische media-aandacht was zeker in het begin nogal eens te veel voor Kate. En de laatste jaren krijgt ook dit stel nogal eens te maken met nare roddels. Zo zou William niet altijd even trouw zijn aan zijn vrouw. Toch vormen deze twee nog altijd een enorm sterk front naar de buitenwereld.

 

Inmiddels zijn ze drie kinderen verder (ik vind het nog steeds zo bijzonder, elke keer poseren — op hakken! — voor het ziekenhuis, gelijk na de bevalling), en daar blijft het ook wel bij volgens Kate. ‘Ik denk niet dat William dat wil’, zei Duchess Kate toen er werd gevraagd naar een eventueel vierde kind.

 

Hun tienjarig huwelijk laten William en Kate niet onopgemerkt voorbijgaan, ze delen nieuwe foto’s op Instagram. Stralende foto’s, en vooral heerlijk spontaan. En echt: wát is Kate’s geheim? Zo’n bijzonder mooie vrouw. Geen dag ouder dan sinds haar bruiloft. Sterker nog: dan sinds haar studententijd.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

 

Beeld: Chris Floyd // Kensington Royals

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer