Wil je zien: Good Luck To You, Leo Grande

good luck to you, leo grande

 

Iets wat ik veel te weinig doe, want elke keer vind ik het zó leuk: een avondje naar de bioscoop.

 

 

 

Daar kan ik oprecht zó van genieten en hoe lekker mijn bank ook zit en ligt, het haalt het nooit bij het ultieme bioscoopgevoel. En dus probeer ik dat steeds vaker te plannen met vriendinnen, wat uiteindelijk toch vaak uitkomt op een doordeweekse dag. Vind ik zelf ook ideaal trouwens: na het werk even samen eten en dan richting de bioscoop. En uiteraard daar nog snacks halen, want een film is niet compleet zonder. Deze week op de planning: Good Luck To You, Leo Grande, met één van mijn grote helden Emma Thompson, en Daryl McCormack. De trailer ziet er al zó hilarisch uit dat ik er echt het volste vertrouwen in heb dat dit een topcomedy is.

 

Een topcomedy met een boodschap: Good Luck To You draait volledig om ouder worden en seksualiteit, twee onderwerpen die als combinatie toch vaak als taboe worden gezien. In Good Luck To You heeft Nancy (Emma Thompson) het ogenschijnlijk helemaal voor elkaar: een man, een familie en een prima leven, maar haar seksleven is niet-bestaand en daar baalt ze van. Wanneer haar man komt te overlijden besluit ze hier eens wat verandering in te brengen en eens goed van bil te gaan. Haar oplossing: ze laat sekswerker Leo (Daryl McCormack) naar een hotelkamer komen. Die goede seks waar ze zo op hoopte komt er, maar wat ze niet verwacht is dat hij ook nog eens wat te vertellen heeft en dat ze eigenlijk een onwijze klik met hem krijgt.

 

Tsja, je voelt hem misschien al aankomen: Nancy begint Leo steeds leuker te vinden, maar hoe moet dat? Ze betaalt hem natuurlijk voor zijn diensten, dus die machtsverhouding ligt helemaal scheef. Toch kunnen ze het steeds beter met elkaar vinden en worden de grenzen tussen de twee steeds onduidelijker.

 

Zoals ik al zei: ik heb hier he-le-maal zin in. Droge Britse humor, scherpe dialogen en er worden onderwerpen aangesneden waar mensen vaak een beetje verlegen of gegeneerd van raken. Kortom: een film naar mijn hart.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer