Moderne fratsen en leuke nieuwe dingen

 

De wereld om ons heen verandert in sneltreinvaart. Ik denk weleens: wat zou mijn vader er nog van begrijpen als ie ineens weer terug was?

 

 

 

Er waren volgens mij nog niet eens antwoordapparaten toen mijn vader overleed. Intussen hebben zelfs de antwoordapparaten al een evolutie achter de rug. Hele verhalen krijg je tegenwoordig om je oren geslingerd. Ik citeer even het antwoordapparaat van een fysiotherapeut: ’Je wordt zo spoedig mogelijk geholpen. Heb je geen zin om te wachten, laat dan je telefoonnummer achter, dan ga je uit de wachtrij en bellen we je terug.’

 

‘Je’? ‘Ik heb niet bij je in de schoolbanken gezeten’, zei m’n moeder dan.

 

Laatst had ik een dame van een verzekeringsmaatschappij aan de lijn. We waren klaar, en wat zegt ze? ‘Doei-doei!’ Een dag later een jongen van Coolblue (ben ik trouwens fan van). We waren uitgepraat, zegt hij: ‘Hoi-hoi!’ Klinkt natuurlijk gezellig en toegankelijk, maar m’n moeder had er iets van gevonden, zeker weten.

 

Wat me op een of andere manier wel stoort, is wat ik laatst weer eens als antwoord kreeg op mijn telefoontje over een vergissing die ze hadden gemaakt. De aardige dame aan de andere kant van de lijn: ‘O ja, ik zie het. Ik heb het meteen aangepast.’ Ik: ‘Hartelijk dank.’ Zij: ‘Geen probleem!’

 

Huh? Wij zeggen in zo’n geval ‘graag gedaan’.

 

Even wennen dit soort communicatie. Hoewel, ‘doei-doei’? Tegen de tijd dat ik daaraan gewend ben, is er allang weer iets anders uitgevonden.

 

Of er geen ergere dingen op de wereld zijn?

 

Helaas wel, maar daar horen we al veel te veel over. Ik wilde het graag even klein en dichtbij houden vandaag.

 

En er zijn ook leuke nieuwe fratsen

 

Ik heb het een en ander ontdekt de laatste tijd. Om te beginnen vond ik een lekkere zoutvervanger. Te veel zout is voor niemand goed en sommige mensen moeten echt oppassen met zout, dus dit is een fijne uitvinding. Het heet Tafelgoud en is van Verstegen.

 

 

En ik heb een heel bijzondere nieuwe foundation te pakken. Uit het potje komt een witte crème, je smeert hem op je huid en meteen past de kleur van de crème zich exact aan, aan de kleur van je huid en verdwijnen alle vlekjes en ongeregeldheden als sneeuw voor de zon. ‘Meroda changing foundation’ heet het. Het is een Nederlands product, kost €29,95 en is honderd procent vegan.

 

 

Last but not least ontdekte ik een lekker spulletje voor over de salade: Salad Topper. Mijn favoriet is de Garlic&Chilli-variant. Crunchy & Spicy, staat erop. Je salade is ineens veel leuker met die lekkere knapperige zaden en pitten en die chili-smaak erover. Kan natuurlijk ook tussen een broodje, op de soep, over een wokgerecht, noem maar op. Ze hebben ook nog Garlic & Herb en Super Seeds. Voorlopig ga ik dus voor deze:

 

 

O ja, nog twee Instagram-ontdekkingen:

Italiamo.nl Genieten voor mensen zoals ik, die eigenlijk altijd even in Italië willen zijn. Lekker wegdromen.
Stekfabriek Als je het leuk vindt om lekker met plantjes en stekjes bezig te zijn.

 

Heb jij nog iets leuks ontdekt? Hoor ik graag. Ik wens je een fijne week.

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska