Wijze les geleerd

 

Drie keer raden waar ik die vandaan heb. Nee, ik zeg het nog niet. Lees eerst maar even.

 

 

Mammamia, wat kun je toch urenlang je tijd verdoen door naar andermans fantastische, genieterige succesvolle mooie luxe vakantieleventje te kijken. Als je niet uitkijkt ga je jezelf nog zielig en triest vinden ook. Ik ben bang dat Instagram, Facebook, Pinterest en andere sociale media, hoe leuk ze ook zijn, je zomaar een ongelofelijk nare zomer of vakantie kunnen bezorgen. Tenzij je je hersens aan laat staan. Sowieso wel een goed plan.

 

Want hoe komen die mensen zo bruin en gelukkig? En hoe komen ze aan het allermooiste terrastafeltje met het allermooiste uitzicht en zo’n fantastische cocktail? Hoe vaak hebben ze zoveel plezier gehad? Of is het elke dag precies vijf minuten en de rest van de dag ruzie, regen en een rothumeur? Zakkenroller of voedselvergiftiging? Krakend doorzakbed en herrieschoppende buren? Ik noem zomaar wat. Dat zie je dus niet op al die leuke plaatjes. En trouwens, het stikt van de apps waarmee je je foto’s op kunt leuken. Ik kan mezelf bij wijze van spreken een maand lang de hele wereld laten rondreizen op Instagram en ondertussen gewoon thuis het gras staan te maaien en de tuinbonen doppen. Je merkt het al, ik probeer het een beetje leuker en behapbaarder te maken voor de thuisblijvers. En mezelf.

 

Want we weten echt wel dat heus niet elke vakantie voortdurend zo glamorous, blij en gelukkig is als we moeten geloven in al die romantische plaatsjes. We zijn namelijk niet gek. Hebben zelf ook wel eens vakantie gevierd. Of niet soms? Met storm en regen de tent afbreken. Dagenlang doodziek op een luchtbed in een veel te warm tentje liggen vanwege een bedorven kippetje of zonnesteek. Auto stuk en de hele dag in een garage terwijl iedereen aan het strand ligt. Ik noem maar wat.

 

Hoe het komt dat dit me allemaal te binnen schiet? Ik las deze ergens:

 

‘Spend less time watching other people live their lives and spend more time enjoying your own’

 

Zag ik wel op Pinterest, dat dan weer wel, hahahaha.  

 

Fijne dag vandaag!

 

PS En hou Instagram in de gaten, want we hebben een leuk dagje vandaag ;-)

Door: Franska

Afbeelding van Franska