Wiekes weetjes: 10 feitjes die je dag gegarandeerd gaan verpesten

Tsja, sorry — ik weet niet wat het is, maar de grimmige feitjes vind ik toch altijd het leukste.

 

 

Not-so-fun facts, ik hóu d’r van. Dus ja, ook vandaag weer feitjes die absoluut je dag gaan verpesten. Ik kan het niet veel mooier maken. Maar ondanks dat zijn het natuurlijk wel weer dingetjes die je wilt weten, want zo werkt ons complexe brein nou eenmaal. Hoe grimmiger, hoe beter, toch? Dan is today your lucky day.

 

1. De nacht is de natuurlijke staat van het universum
De dag is er alleen doordat er toevallig een gigantische vlammenbol redelijk dichtbij onze aardbol staat. Maar hoe het ’s nachts is: zo is het hele universum in het écht. Vind ik een flinke mindfuck. En ontiegelijk donker.

 

2. Hersenen vallen zo uit elkaar als je ze opraapt
Hier werd ik toch een petit peu onpasselijk van. Want stel je komt in de gelegenheid om een portie hersenen op te pakken, pas dan op: het valt uit elkaar in je hand. Dus als je dat ziet in een film of documentaire, zijn die hersenen met chemicaliën harder gemaakt. Het is gewoon een raar soort drab.

 

3. Alle cruiseschepen zijn verplicht om een mortuarium te hebben
Mensen gaan dood op cruiseschepen. Dat is nou eenmaal zo. Zeker die cruisetochten die nogal populair zijn onder de oudjes. Dus ja, waar moet je die lichamen dan laten? Juist, in een mortuarium. Grappig: soms wordt dat mortuarium ook gebruikt als gevangenis, mocht je je intens misdragen op een cruise.

 

4. De TSA in Amerika (douane op het vliegveld) pakten tijdens een experiment maa 5% van alle geweren die naar binnen werden gesmokkeld
Dat betekent dus inderdaad dat 95% er ongezien doorheen kwamen. Veilig gevoel wel, hè?

 

5. Kids hebben volwassen tanden onder hun ogen
Als in, precies onder hun ogen. Dat ziet er zó weird uit. Check zelf maar even hier. Ik weet niet waarom, maar ik word echt gigantisch ongemakkelijk van deze foto.

 

6. Je kan qua kracht je eigen vinger eraf bijten
Het enige wat je tegen houdt is onze eigen pijngrens en het feit dat in onze hersenen het niet helemaal goed voelt om je eigen vinger eraf te bijten. Maar qua bijtkracht zou het prima kunnen.

 

7. Terror: vroeger bestonden er schorpioenen zo groot als witte haaien
Evolutie is een mooi ding. Dit zou echt verschrikkelijk zijn als dit nog steeds aan de orde was.

 

8. Dankzij vrouwen die zwanger zijn, is het gemiddelde van skeletten in een menselijk lichaam meer dan één
Dit is gewoon een feitje, maar eentje waar je niet zo snel over nadenkt — maar toch klinkt het zo logisch. En zo raar tegelijk. Net als je armen en benen, trouwens: het gemiddelde daarvan is minder dan één per persoon doordat er veel mensen zijn die er eentje of twee missen.

 

9. Als je niet vroegtijdig overlijdt, maar je verwachte leeftijd redt heb je ruim 43 kilo huid verloren
Gadverredamme. Als je vervelt, dan weegt dat toch echt níets? Kun je nagaan hoeveel huid dat is wil je die 40 kilo aantikken. Meine Gute.

 

10. Over het algemeen zijn mensen het gelukkigst op 21, en dat level halen ze pas weer wanneer ze met pensioen gaan
Ik ben 32 en kan dit bevestigen. Nou ja, dat van je 21e dan.

Bron: BoredPanda

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer