Wiekes Boekenclubje: Pap, mam, vertel eens

 

Vandaag even een ander soort boekentip. Want lezen kun je het, als het eenmaal is ingevuld.

 

 

Klinkt misschien een beetje kinderachtig, dat invullen. Dat deed je vroeger natuurlijk met vriendschapsboekjes en poëziealbums, maar dit is toch even anders. Ik heb het zelf cadeau gegeven aan m’n ouders en kan serieus niet wachten tot ik het allemaal kan lezen.

 

‘Pap, vertel eens’ en de andere versie, ‘Mam, vertel eens’, zijn namelijk voor ouders om in te vullen. Want natuurlijk is de kans groot dat je je ouders al goed kent, maar wat weet je nou écht van ze? Wie was hun eerste liefde, hun eerste zoen, hun eerste liefdesverdriet?

 

En hoe was de band met hún ouders? Wat was hun lievelingsvak op school en was je vader misschien wel een ster tijdens schoolvoetbal? Dat soort alledaagse dingen bespreek je toch minder snel. Want ja, waar moet je ook beginnen? En je wil het natuurlijk allemaal onthouden, maar om nou met je ouders rond de tafel te gaan zitten en te zeggen: ‘begin maar met vertellen, wie was jullie eerste liefde?’ en ondertussen zelf mee te schrijven is niet het allergezelligst.

 

Dus vandaar dit boek, met dit soort vragen, die dus kunnen worden ingevuld door je vader of je moeder (ze hebben ook varianten voor opa en oma trouwens). Ik vind het zelf een heel mooi en waardevol iets om te hebben. En ja, ook al wil ik er nog ab-so-luut niet aan denken: ook voor later lijkt me dit een heel mooi aandenken.

 

Dus mijn tip van de week: doe jezelf een plezier en geef dit aan je ouders.

 

 

                                                   Pap, vertel eens…                                                                Mam, vertel eens

                                                          Bol.com                                                                                 Bol.com

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer