Wie komt er nou niet bij de Action?

 

Je bent er vast weleens geweest. Voor schoonmaakmiddelen, droptoffees of knutselspullen. De Action is the place to be.

 

Action of A.C.-Tion, L’Action (op z’n Frans) of de Exion (op z’n Engels dan). Bijna iedereen die ik ken noemt ‘m net wat sjieker dan ie is. De Action. De winkel waar je naartoe gaat als je spotgoedkoop wil winkelen.

 

Je gaat er nooit weg zonder iets te kopen. Sportfooties, met zo’n rubber achterkantje die niet van je voeten zakken. Versiering voor je huis als je een feestje hebt. You name it, they have it. En het kost er allemaal zo weinig hè? Ze hebben zelfs biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen zoals badkamerreiniger en afwasmiddel. Kun je met een schoon geweten je huis poetsen. Hoe lekker is dat?

 

De échte fans weten natuurlijk allang dat er een razend populaire Facebookpagina bestaat. In 2009 startte Ria Struijk uit Rijssen ermee als grapje en het was meteen raak. De Actionfanpagina is met ruim 383.000 volgers een ongekend succes.

 

Ria laat nieuwe producten uit de winkel zien en hoe je met spulletjes van de Action je huis nog leuker kunt maken. Zo eenvoudig kan het zijn. ‘Elke dag plaats ik wel even een dingetje. Ik zie dan iets in de winkel, en dan denk ik: hé, als ik die beenwarmers nou om zo’n glaasje heen doe en ik stop er een waxinelichtje in, dan staat dat best leuk. Dan deel ik dat en is het best wel een succes!’

 

De allergrootste Actionfans maken nu kans om mee te doen aan een leuke Actionfandag op 18 oktober op het hoofdkantoor in Zwaagdijk. De invulling van deze dag is nog een verrassing. Wil je meedoen? Plaats dan een reactie onder het postje op hun fanpagina. Je hebt nog tot en met vrijdag 4 oktober de tijd. Op maandag 7 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.
 


 

En even voor de goede orde. Ik heb geen aandelen…

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit