Wie is er nou fout, degene die vreemdgaat of degene die het bekendmaakt?

 

Ik volg Yvonne Coldeweijer op Instagram. Zo, dat is er uit. Mijn guilty pleasure.

 

 

Sterker nog: ik kijk dagelijks even wat voor nieuws ze nu weer heeft. Niet eens zozeer voor de nieuwtjes (een heleboel sterren ken ik niet eens), maar vooral omdat ze het met heel veel humor brengt. Een gecremeerde kroket, zeg nou zelf.

 

Als er echter óver Yvonne geschreven wordt, verbaas ik me vaak over de commentaren. Zo negatief en ontstellend fanatiek. Daar kunnen Zwarte Pietfans nog een voorbeeld aan nemen. Yvonne moet zich met haar eigen zaken bemoeien, haalt mensen door het slijk, maakt gezinnen kapot. Terwijl ik zelden haatreacties zie bij berichten van RTL Boulevard, de Story of Privé, die toch dezelfde nieuwtjes melden. Yvonne roept iets op.

 

Maar zelfs haar ergste tegenstander zal moeten toegeven dat ze wel heel vaak gelijk had. Over André Hazes, Lil’Kleine, Glennis Grace en tal van andere BN’ers. Maar heeft zij hun levens kapotgemaakt? Of hadden zij niet moeten vreemdgaan/verkrachten/het hoofd van hun liefste tussen een autoportier moeten klemmen? Ik denk toch eigenlijk het laatste.

 

Het punt is dat we vaak niet kunnen geloven dat onze helden zoiets doen. Familyman Marco Borsato die aan kinderen zit? Onze kleine Ciske de Rat die iemand verkracht in een vakantiehuisje? No way. Dat doen onze sterren niet. Maar ondertussen is het wel duidelijk dat het Gooise matras echt bestaat en de BN’ers het met Janske en allemanske doen. Ook Marco Borsato en Danny de Munck zijn er niet vies van hun vrouw te bedriegen, dat hebben ze inmiddels zelfs toegegeven.

 

Het gaat niemand wat aan, het is hun privéleven, hoor ik vaak. Maar een heleboel BN’ers hechten bijzonder weinig aan privacy als het over een nieuwe liefde gaat, over een liefdesbaby, het zoveelste huwelijk. Daar worden journalisten wel voor opgetrommeld en soms mogen we zelfs meekijken in hun leven via een realitysoap. Waar ze uiteraard dik voor betaald krijgen. Bruiloften, auto’s, vakanties: het kost de BN’ers vaak geen cent omdat ze van alles gesponsord krijgen. Daar geven ze hun privacy graag voor op. Maar als ze iets uitspoken dat het daglicht niet kan verdragen, dan is het ineens allemaal privé. Overigens zijn zaken als verkrachting en mishandeling nooit privé.

 

Zou ik mijn geld willen verdienen door allerlei nare berichten de wereld in te helpen over BN’ers, ook al is het de waarheid? Waarschijnlijk niet. Ik vrees dat je er een heel naar wereldbeeld van krijgt. Maar laten we wel wezen: al die ellende is niet de schuld van Yvonne Coldeweijer. Het is eigen schuld dikke bult van al die sterren die denken dat ze God’s gift to earth zijn en alles kunnen maken.

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl