Wie betaalt de rekening voor Bella?

 

Het hondje van Monique werd gebeten door een vreemde hond. Dat heeft grote gevolgen en plaatst haar voor een onmogelijke keuze.

 

 

‘Zachtjes hoor ik gekreun uit de hoek van de kamer komen. Bella, mijn lieve hondje, ligt met een grote kap om haar hoofd en een rompertje over haar kleine lijfje zwaar te ademen onder een dekentje in haar mand. Vorige week is ze door een hond gebeten en dat heeft haar bijna het leven gekost.

 

Nietsvermoedend liep ik samen met Bella door het park te wandelen. Het was een prachtige dag en het was druk. Overal speelden kinderen, liepen mensen hard en probeerden wielrenners hun weg te vinden. Zoals gewoonlijk had ik Bella aan de lijn want ze is nogal eigenwijs en komt niet terug als ik haar bij me roep.

 

Verderop was het een stuk rustiger en Bella liep lekker te snuffelen tussen de molshopen. Opeens rende er een grote zwarte hond op ons af. Bella’s oren en staartje gingen direct omhoog. Toen hij aan Bella snuffelde, gromde ze al om te waarschuwen dat ze daar niet van gediend was. En toen gebeurde het. Zomaar uit het niets dook dat zwarte beest bovenop mijn arme Bella. Het gejank van haar pijn was oorverdovend. Geschrokken probeerde ik de hond van haar af te trekken en ik moest echt al mijn kracht gebruiken om Bella te bevrijden. Ik geloof dat ik haar belager zelfs geschopt heb. 

 

Vanuit de verte hoorde ik iemand roepen en toen was hij weg. Bella lag jankend op de grond. Ik keek om me heen of iemand had gezien wat er was gebeurd, maar ik was alleen. De zwarte hond en zijn baas waren nergens meer te bekennen.

 

Bella lag trillend op de grond en was flink toegetakeld. Zachtjes tilde ik haar op en rende naar huis. Gelukkig kon ik meteen bij de dierenarts terecht, die later zei dat ze geluk heeft gehad. Het had niet veel gescheeld of er was een slagader geraakt en dan was ze doodgebloed. De operatie duurde wel twee uur en hij moest haar zelfs een keer reanimeren.

 

Ik schrok enorm van de rekening: 950 euro voor de behandeling. Zoveel geld, dat had ik eigenlijk helemaal niet beschikbaar en ik was ook niet verzekerd tegen dierenartskosten. Maar ik moest wel betalen anders kreeg ik Bella niet mee naar huis. De dierenarts adviseerde om aangifte te doen en om te proberen om getuigen te vinden zodat ik de schade op de eigenaar kon verhalen.

 

Jammer genoeg bleef de wond onrustig en toen ik vandaag op controle kwam zei de dierenarts dat hij niets meer voor Bella kan doen. Om te overleven heeft ze weer een operatie nodig die alleen door een specialist in het medisch dierencentrum in Utrecht uitgevoerd kan worden. Maar ik kan me een tweede specialistische behandeling gewoonweg niet veroorloven. Als in een waas zei ik dat ik er even over na moest denken en heb ik haar weer mee naar huis genomen.

 

Mijn lieve Bella is pas vijf en ligt nu in haar mandje te vechten voor haar leventje, omdat die rothond niet aan de lijn van zijn baasje liep. Zachtjes streel ik haar lieve snuit en ik voel de tranen over mijn wangen glijden. Ik moet er niet aan denken dat ze het niet gaat redden. Maar ik kan haar toch geen spuitje laten geven omdat ik de rekening niet kan betalen?’

 

Door: Monique