Weg met die fijne maar o zo venijnige rimpels bij de mond

 

Anita: De rimpels bij mijn mond worden met de dag dieper, lijkt het. Behalve de kleine en fijne rimpels bij mijn bovenlippen komen er ook dikkere en diepere rimpels bij. Daarbij lijkt het wel alsof mijn lippen daardoor naar binnen getrokken worden. Tijd voor actie en dus heb ik direct de nieuwste uitvinding getest, de microstroompen!

 

3 tips voor het verminderen van fijne lijntjes bij de mond

 

1 Gezond leven

 

Het klinkt een beetje flauw want gezond leven is goed voor alles en iedereen, maar juist bij die fijne lijntjes bij de mond, daar zie je als eerste dat een gezonde leefwijze wel degelijk van invloed is op rimpels en een gezonde huid. Dus veel water drinken, niet roken, op tijd naar bed (een zijden kussensloop) en niet in de zon, werken in je voordeel bij het bestrijden van je rimpels.

 

2 Lippen-yoga

 

Het werkt echt, skin yoga, maar je moet wel gedisciplineerd zijn en echt 2x per dag 5 minuten voor de spiegel de oefeningen uitvoeren. Je traint dan niet alleen je gezichtsspieren, ook de aanmaak van collageen geef je een oppepper zodat de huid iets voller oogt.

 

Oefening 1: ga voor de spiegel staan en grijns van oor tot oor met de mond open. Hou deze grijns zo lang mogelijk vast, ontspan en grijns opnieuw. Je ziet dat je de rimpels als het ware gladtrekt.

 

Oefening 2: duw de bovenlip naar beneden, zodat je bovenlip om je boventanden naar binnen krult. Hou dit 10 seconden vast en doe het opnieuw. Ook nu zie je dat je de rimpels als het ware gladtrekt.

 

3 de microstroompen

 

Deze uitvinding is dé hit in Amerika en is nu net gelanceerd in Nederland. Ik heb het apparaat getest en het resultaat is echt verbluffend. Microstroomtechnologie is een lowlevelstroom die de natuurlijke stroom van het lichaam imiteert. Je brengt een speciaal serum op en daarna beweeg je met de microstroompen 3 minuten over je bovenlippen. Het opbrengen van het serum is wel belangrijk. Ik begon zonder serum en dan voel je een soort speldenprikjes, oftewel de microstroom. Met het bijbehorende serum voelt je niets en glijdt de pen over je bovenlip. Het apparaat stopt na 3 minuten vanzelf. Behalve je boven- en onderlip kun je ook de fijne lijntjes bij de ogen behandelen.

 

Het is een veilige en effectieve technologie en tot mijn grote verbazing verdwijnen de fijne lijntjes direct. Nadeel is dat het effect in de loop van de dag weer afneemt, dus je moet het wel blijven herhalen.

 

 

 

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars