Weet jij waarom mensen dit doen?

 

Of ben ik de enige die dit doet en voelt het gewoon lekkerder om te denken dat er meer mensen zijn die zich hier ‘schuldig’ aan maken?

 

 

 

Zijn mijn ogen nou altijd groter dan m’n mond? Zou het door die paas-schoolvakanties van vroeger komen dat ik denk dat Pasen twee weken duurt? In elk geval haal ik steevast voor een week (of twee) paas-lekkers in huis. En dan ben ik hier thuis ook nog eens de enige die af en toe een zoetekauw is. Het is ook zo ‘inspirerend’ wat je allemaal voorbij ziet komen. Choco-eitjes natuurlijk, maar ook die kievits-eitjes met een gespikkeld suikerlaagje, matzes, brioche-broodjes, witte-chocolade-asperges, paasstol, gevulde praline-eitjes… en zo nog het een en ander. Met als gevolg dat ik nog minstens een week paas-napret heb. Of zou je alvast een week van tevoren met Pasen moeten beginnen?

 

Ook zoiets:

 

Waarom denk ik altijd dat m’n tuin tien keer zo groot is? Hoe vaak ik al niet met planten heb rondgelopen op zoek naar een plekje. De boel is hier allang vol. Hoe doen andere mensen dat? Net als met kleren? Iets nieuws erin, iets ouds eruit? Maar met je tuin? Is het daarom dat ik her en der toefjes narcissen in bermen zie staan? Van mensen die een plek leeg hebben gemaakt voor een nieuwe plant en de oude kluit ergens uit de auto hebben gegooid? Hoe moeten die narcissen daar anders ineens tevoorschijn komen?

 

En…

 

Waarom heb ik zoveel van die schattige franje-servetjes uit Milaan? Keer op keer ‘moest’ ik perse nog even langs die ouderwetse ‘uitzetwinkel’ voor tovagliole con le frange. Waar een mevrouw me in de lift meenam en op de derde verdieping prachtige dozen opende met van die echt Italiaanse servetjes die je bij klassieke terrassen en restaurants over de suikerschaaltjes en schaaltjes met parmezaanse kaas ziet liggen.

 

 

Leuk zijn ze hè? Ik wist zeker dat die servetjes allang niet meer gemaakt werden en straks ‘op’ zouden zijn, dus er moesten er steeds een paar mee. En nog altijd ben ik er verliefd op. Gebruiken doe ik ze wel, maar nooit met zoveel tegelijk. En toch mogen ze niet weg. Nooit niet. Niet eentje.

 

Ik heb trouwens ook een nieuw tuintafelkleed. Had ik echt nodig. NOT. Van De Linnen Heren. Ze zitten in Breda en Haarlem. Aanradertje.

 

 

Maar nu de hamvraag: ben ik alleen zo’n ogen-groter-dan-de-mondtype, of heb ik lotgenoten onder de lezers? Ik hoop het van harte.

 

Ik wens je een heerlijke tweede paasdag met lekker veel chocolade-eitjes ;-) en gezelligheid.

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska