Weet je nog vorige week? Over bonje met de buren?

Krijsende kinderen dus. Daar wringt de schoen. Dus ouders houdt uw kinderen koest, want de zomer komt eraan.

 

Burenruzies, daar ging het vorige week over bij Brigitte Bormans door de Bocht. En dat die schering en inslag zijn en in de meeste gevallen over geluidsoverlast gaan. Ik zei dat ik erover mee kan praten, over buurkinderen die elkaar de halve zomer de koppen inslaan bij de trampoline. Die zoveel decibellen produceren dat het journaal niet meer te volgens is als de tuindeuren openstaan.

 

Uit lezersreacties op Facebook bleek dat veel Franska-lezers en -lezeressen lekker buiten wonen – zonder buren, zonder bonje. Onder degenen die wél weten wat het is om last van de buren te hebben, ging het opmerkelijk vaak over krijsende kinderen en daarbij werd de trampoline verrassend genoeg geregeld genoemd.

 

Dus daarom deze week een oproep aan alle ouders om hun kinderen koest te houden (nu het mooie weer er hopelijk weer aankomt) en de trampoline in de schuur. Zodat we allemaal kunnen tuinzitten en -hangen dat het een lieve lust is. Zonder ergernissen en al helemaal zonder bonje.

 

Fijne zomer!

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans