Weet je hoe makkelijk het is om iets aan je gebit te doen?

 

Vroeger — wat heerlijk om dit in de verleden tijd te vertellen — was ik best onzeker over mijn tanden.

 

 

 

Op de basisschool wilde ik dan ook een beugel, maar toen was ik nog te jong. Toen ik op de middelbare school zat en eindelijk oud genoeg was vond ik een slotjesbeugel ab-so-luut niet cool en daarom wilde ik er geen. Waar ik achteraf natuurlijk ontzettend veel spijt van had… Want toen zat ik met de gebakken peren en was ik als eind-twintiger, begin-dertiger totaal niet blij met mijn gebit. Ik merkte dat ik er echt mee zat en het me behoorlijk onzeker maakte (zeker als ik foto’s van mezelf terugzag), dus besloot ik er eens écht wat aan te gaan doen.

 

Mijn Franska-collega Irene, jullie allemaal wel bekend, gaf mij toen de aanrader van het jaar: ga eens op zoek naar een onzichtbare beugel. Want ik wilde heus wel wat doen aan mijn tanden, maar een slotjesbeugel wilde ik nog steeds écht niet. Dus bekeek ik de mogelijkheden bij de alwetende zoekmachine Google en kwam ik uit bij PlusDental.

 

Dat is bij mij ook als winnaar uit de bus gekomen, tussen de andere opties. De reden? Verreweg het meest betaalbaar, ik vond de service heel goed en snel, en ik zou de beugel maar een half jaar hoeven te dragen. Een half jaar! En ik maar bang zijn dat mijn enige optie een slotjesbeugel zou zijn waarmee ik dan anderhalf jaar zou moeten lopen. Daarnaast werken ze met hun eigen klinieken en tandartsen en hanteren ze een hoge standaard. Precies wat ik wilde dus.

 

Al heb ik best nog even getwijfeld hoor, want het is toch best een groot bedrag om te betalen. Maar ik was helemaal om nadat ik de eerste afspraak had gehad. Ze maken dan foto’s van je gebit (erg confronterend) en een uitgebreide 3D-scan, die je dan een paar dagen later in je mailbox krijgt. En bij die 3D-scan zie je precies hoe je tanden eruit komen te zien én hoe lang je bezig bent — in mijn geval dus een half jaar. Toen was het voor mij eigenlijk al meteen duidelijk: let’s go. Knal die beugel er maar in.

 

Elke twee weken moet je een nieuw bitje in, en dat hou je bij via een app. Ook plaats je daar af en toe foto’s, zodat ze bij PlusDental kunnen bijhouden of de voortgang wel goed gaat. Vond ik zelf erg prettig, want om elke maand langs de tandarts te gaan voor een check-up, daar had ik eerlijk gezegd niet altijd tijd voor, noch zin in. Handig: als langskomen wel je voorkeur heeft, kan dat ook makkelijk. Een afspraak bij een van hun locaties is zo gemaakt en daar ben je altijd welkom. Het is dus net wat je voorkeur heeft.

 

En nu is het half jaar voorbij, en lach ik inmiddels vol overtuiging op foto’s en durf ik ze ook daadwerkelijk terug te kijken. Grappig detail: iets aan mijn tanden doen was mijn goede voornemen vorig jaar, en nu ben ik alweer klaar voordat het nieuwe jaar begint. Check! In ieder geval één goed voornemen waar ik me aan heb gehouden. En ik ben er oprecht zó ontzettend blij mee ook.

 

Bijzonder altijd hoe je achteraf kan denken: waarom heb ik hier zo lang mee gewacht? Iets waarvan ik dacht dat zóveel moeite en tijd zou kosten bleek echt volledig het tegenovergestelde. Bovendien: mensen die ik niet vaak zag hebben niet eens doorgehad dat ik zes maanden een bitje droeg. Want ik droeg het wel die 22 uur per dag (wat ze aanraden), iets waarvan ik ook dacht dat het heel zwaar zou zijn maar wat me heel gemakkelijk af ging.

 

Dus twijfel jij ook om iets aan je tanden te doen? Go for it. De beste beslissing die ik vorig jaar heb genomen.

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners. 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer