We vinden grappige mensen sneller aantrekkelijk

 

Iedereen heeft wel een bepaald plaatje in z’n hoofd waar zijn of haar ideale partner aan moet voldoen.

 

 

De een heeft een A4’tje vol met punten, de ander houdt het wat beknopter. Hoe dan ook, we hebben allemaal wel een eisenpakket. Terecht natuurlijk ook. Ik denk dat een vereiste van iedereen is dat diegene aantrekkelijk moet zijn en dan niet per se omdat je wilt dat diegene eigenlijk gewoon een topmodel is. Nee, ik denk dat de juiste persoon aantrekkelijk voor jóu moet zijn. Dat verschilt natuurlijk hartstikke per persoon, maar volgens veel onderzoeken is er één punt dat unaniem bijdraagt aan iemands aantrekkelijkheid: humor. Yes, als iemand jou in je broek laat piesen van het lachen wil jij het liefst meteen naar het altaar rennen. Soort van dan.

 

Grappig is wel dat dit per man en vrouw heel erg verschilt. Vrouwen zijn hier namelijk veel vatbaarder voor en vinden een grappig persoon gelijk stúkken aantrekkelijker. Dat zou komen doordat wij grappige personen zien als socialer en intelligenter. En dat zijn eigenschappen die wij instinctief zoeken in een geschikte partner, waardoor vrouwen sneller romantisch geïnteresseerd zijn in een grappig typje. Nou ja, ik kan me daar dus wel in vinden. Ik vind mezelf dan ook vaak grappig uit de hoek komen, maar daar schiet ik bij de mannen iets minder mee op.

 

Mannen vinden het een stuk minder belangrijk of hun partner hen aan het lachen kan maken. Niet volledig onbelangrijk natuurlijk, maar het hangt minder samen met hoe aantrekkelijk hij de potentiële partner vindt. Dus je kan grappen maken wat je wilt bij je prooi, de kans is groot dat dat niet het verschil zal maken. Al kan het nooit kwaad, natuurlijk. Detail: mannen vinden het wél weer heel prettig als er om hén grapjes wordt gelachen. Dus zelf de komiek uithangen hoeft niet per se, maar mannen hebben over het algemeen het liefst wel dat wij hen als de grappigste mannen ter aarde zien.

 

Last but not least: het kan ook de verkeerde kant op werken. Wanneer vrouwen iemand absoluut niet grappig vinden, keldert de aantrekkelijkheid ook. Dus weet je nou niet zo goed of je soepel uit de hoek komt met je grapjes, dan is het beter om het er maar niet op te wagen. Het is ook nooit goed, hè.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer