We hadden een nieuwjaarsborrel

 

 

Zo, dat was gezellig gisteren. Ook fijn dat ik niet van de limoncello af kon blijven, die we op het laatst nog even ‘proefden’. Lijkt ook net limonade als ie zo uit de vriezer komt… Ik heb beloofd te vertellen wat ik gemaakt had voor gisteren bij onze besloten-nieuwjaars-vriendinnen-borrel. Thema was Dolce Vita, dus ik heb er iets Italiaans van gemaakt. Maar dat zag je natuurlijk al aankomen. Was zoals te doen gebruikelijk wanneer ik iets doe een beetje veel. Het is ook zo moeilijk inschatten hoeveel je nodig hebt voor 34 mensen. En ik vergeet altijd dat vrouwen veel minder eten dan mannen. Of dan ikzelf, haha. Als hapjes bij de bubbels had ik lekkere soorten salami, eentje met truffel en eentje met venkel. Lekkere smeerseltjes met ciabatta: een Ligurische tapenade, pistache-peterselie-dip en geitenkaas-basilicum-crème. En voor de kleur wat radijsjes. Daarna een courgette-clafoutis, vitello tonnato, caponata, insalata caprese en bulgur met pesto. Als zoet afsluitertje een tiramisu en de chocosalami waar ik laatst het recept al van gaf.
De pesto-bulgur is een aanradertje. Lekker makkelijk en eigenlijk altijd een succes. Ben nog niemand tegengekomen die niet van pesto houdt.
Je neemt per persoon een handje droge bulgur. Dat doe je in een ruime schaal, zout erover, heet water erop, zodat het net niet onderstaat. Bord erop en zo een uurtje of twee laten staan. Intussen maak je pesto van de blaadjes van een bos basilicum, een teentje knoflook, half handje pijnboompitten, flink wat versgemalen Parmezaanse kaas en overdreven veel lekker groene olijfolie.
Als de bulgur al dente en afgekoeld is, roer je de pesto er doorheen en klaar istie!
Ik zal nog wat meer recepten van ons feestje delen deze week. Leuk om thuis te proeven misschien. Wordt dus vervolgd.
Niet vergeten: altijd even eerst Limoncello in de diepvries leggen voor bij het toetje ;-)

 

 

 

 

PS. Even binnenkijken bij ons feestje?

 

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs.