Psssst…

Maartje: Wie Barts Boekje, mij dus, volgt op instagram weet dat we een mopshond hebben. En er is – heus – weinig zo leuk (vinden mijn man en ik dan) dan met de hond op vakantie. Gezellig. Vinden wij. De hond (Willem) is alleen iets te dik (oeps) en kan dus niet vliegen waardoor we op de auto aangewezen zijn. Niet erg dankzij bestemmingen als de Cotswolds waar het niet mooier én niet hondvriendelijker kan.

 

 

 

Meer over die door ons geliefde Cotswold lees je hier:
Maar eerst even een stapje terug: met de auto naar Engeland, dat kan door de tunnel, ware het niet dat de Engelsen als de dood zijn voor ziektes vanuit het vasteland. Vandaar dat de enige manier om met de hond te reizen de boot vanuit Duinkerke is. Juist, die plaats van de (veelbesproken) film die nu in de bios draait. Prima ritje naar het Franse Duinkerke, maar nog leuker wordt het om er een uitje op zich van te maken. En laten we nu een B&B tegen het lijf gelopen zijn die er zomaar voor kan zorgen dat je de boot volledig mist…
Enter B&B De Meidoorn, een plaatje van een bed and breakfast vlakbij Duinkerke en het strand van De Panne (en vlakbij Plopsaland… Au!) in een gerenoveerde boerderij midden in het West-Vlaamse landschap. Er zijn twee gastenkamers en de leukste is een blokhut, de lodge (alleen hier zijn honden welkom, niet in de kamers). De boerderij is authentiek en sfeervol zonder oubollig te worden (precies goed) en van alle 2017-gemakken voorzien. Het verse en uitgebreide ontbijt is op zijn zachtst gezegd om over naar huis te schrijven en wordt, als het een beetje weer is, op de knappe veranda of het terras geserveerd – vakantie. Minder weer? Nog beter: in dat geval verschans je je voor de open haard. Of in het bad op pootjes.
Laatste punt… Laat je door de eveneens iets achterhaalde website niet afschrikken: alle liefde zit in de B&B.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.