Romantische country-chic

 

Maartje: De meest romantische plek waar ik de afgelopen tijd was? Dat zal je misschien verbazen, maar dat is met stip de Engelse Cotswolds. Het honingkleurige gebied ís alles wat je ervan verwacht; het is alsof je door een ansichtkaart loopt. En meer. Een aaneenschakeling van middeleeuwse stadjes is het, Farrow and Ball-tinten, kronkelige landwegen, schapen overal, donkere pubs (mispakken is onmogelijk), velden met wilde bloemen en scheefgezakte stenen boerderijen. Engelse country-chic zoals die heurt. O, wel even een goed gevulde beurs meenemen: de streek is niet voor niets het terrein van de Britse goegemeente.

 

 

The Wild Rabbit Inn

 
Dit was denk ik, denk ik, naast het Soho Farmhouse een van mijn favoriete adressen van de Engelse Cotswolds. Denk ik. Niks is zeker. Maar toch: de toch al beeldige achttiende-eeuwse inn kreeg onlangs een eigentijdse update met een licht resultaat dat niet misstaat in foodie capital of the Cotswolds Kingham. Die titel heeft het dorp te danken aan het jaarlijkse foodfestial Feastival van chef Alex James en Lady Bamford’s Daylesford Farm Shop – een winkel waar bioproducten verkocht werden lang voordat het trendy was.
The Wild Rabbit is, niet geheel toevallig, ook van Lady Bamford. Dat verklaart een boel. Mocht het ‘inn’ in de titel van The Wild Rabbit Inn je nog niet opgevallen zijn: slapen kan er ook. Net als de rest van de zaak zijn de slaapkamers op de bovenste verdiepingen gehuld in een honingkleurige waas, de kleur van de stenen muren die onlosmakelijk verboden zijn met de streek. De kamers zijn rustig en prachtig, het ontbijt de volgende ochtend magnifiek. 

 

 

Wild Thyme, Chipping Norton

 

Chipping Norton (Chippy voor intimi) is een no-nonsense stadje rond een kleine markt met één fikse trekpleister: restaurant Wild Thyme. De chef-eigenaar zet er moderne Britse gerechten op tafel en een duidelijk mediterrane swing. Zorg dat je een plekje in de tuinkamer reserveert. 

 
P.S. Aangezien je toch in de buurt bent… Doe vooral ook Londen aan en wip binnen bij de beste taart van de stad, hier op Franska.nl al getipt door Rachel.

 

 

The Lucky Onion

 

Voor de knapste, eigentijdse slaapadressen van de streek, scroll je jezelf een weg naar de website van The Lucky Onion. De groep heeft verschillende hotels en restaurants (vaak in die combinatie: het inn-concept is in de Cotswolds onverwoestbaar) door het hele gebied. Zoals Hotel No. 131 en The Wheatsheaf Inn. Die laatste is dankzij de centrale locatie in Northleach een van de betere verblijven om de Cotswolds te verkennen. O! En The Wild Duck in Cirencester: geen hotelkamers hier, wel een ouderwetse pub die zich onlangs bij de club aansloot. De tent werd opgelapt, maar de kroegsfeer en de verrukkelijke eend op de kaart bleven. 

 

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.