Wat weten we eigenlijk over Alexia?

 

 

Het kan natuurlijk dat je door alle coronaperikelen een mooi stuk op Franska.nl hebt gemist. Zoals deze. Hop op de bank dus, theetje erbij en even een momentje voor jezelf met één van van onze best gelezen artikelen.

 

 

 

Draaide Koningsdag vroeger alleen om wat Máxima om het lijf had, dat is met drie dochters allang niet meer zo.

 

 

 

Maar deze keer keken we nog een keertje extra naar Alexia, want wát een verschijning. In een kraakwit overhemd en op hooggehakte Zara’s vierde ze de verjaardag van haar vader.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dit jaar wordt #Koningsdag thuis gevierd. Ook door de Koning en zijn gezin. Kort na 10.00 uur spreekt de Koning een korte boodschap uit via o.a. NPO1 en daarna ook via Koningsdagthuis.nl en de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis.⠀ ⠀ Voorafgaand wordt door heel Nederland het Wilhelmus gezongen en meegespeeld met het Koninklijk Concertgebouworkest. De Koninklijke Familie sluit gedurende de dag bij verschillende online activiteiten aan. Om 16.00 uur wordt de dag afgesloten met de Nationale Toost. #koningsdagthuis⠀ ⠀ Volg vandaag de #Koningsdagthuis van de Koninklijke Familie via de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis en Koningsdagthuis.nl.⠀ ⠀ ⠀ #koninklijkgezin #thuis #koning #koningin #prinsessen #koningwillemalexander #koninginmáxima #prinsesamalia #prinsesalexia #prinsesariane #paleishuistenbosch #kingsday #royalfamily #oranjethuis #denhaag @koningsdagthuis ?RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

 

 

Bij de speech van haar vader wist ze precies de correcte poses te pakken, maar ook in het gesprek dat ze samen met haar moeder Máxima had met Youtuber Enzo Knol kregen we meer van de prinses te zien. Zo kregen we door haar antwoord een béétje een idee van hoe de Oranjes als gezin zijn.

 

 

WAT WETEN WE EIGENLIJK OVER ALEXIA?

 

Draaide Koningsdag vroeger alleen om wat Máxima om het lijf had, dat is met drie dochters allang niet meer zo. Maar deze keer keken we nog een keertje extra naar Alexia, want wát een verschijning. In een kraakwit overhemd en op hooggehakte Zara’s vierde ze de verjaardag van haar vader.

 

Bij de speech van haar vader wist ze precies de correcte poses te pakken, maar ook in het gesprek dat ze samen met haar moeder Máxima had met Youtuber Enzo Knol kregen we meer van de prinses te zien. Zo kregen we door haar antwoord een béétje een idee van hoe de Oranjes als gezin zijn.

 

Het is niet de eerste keer dit jaar dat prinses Alexia opvalt, want bij het jaarlijkse fotomoment in Lech zagen (en hóórden) we vast net iets meer dan de bedoeling was. Terwijl Alexia soepeltjes richting skilift gaat en ondertussen nog even naar het perscircus wil zwaaien verliest ze haar skistok. Wat volgt is een heel menselijk ‘kut, kut’. Waar we toch even om moesten grinniken.

 

Maar wat weten we verder eigenlijk van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexia der Nederlanden?

 

Alexia (die haar naam inderdaad dankt aan haar vader) is op dit moment 14 jaar, soon to be 15 in juni trouwens. Net als haar zus Amalia en zusje Ariane gaat ze naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. De prinses schijnt te beschikken over een goed stel stembanden, want ze zingt volgens welingelichte bronnen niet onverdienstelijk en gitaar spelen kan ze ook. Royaltyverslaggever Marc van der Linden zegt zelfs dat er ooit sprake was van deelname aan The Voice Kids. Had mij toch leuk geleken. Verder is de prinses in haar vrije uurtjes veel op het hockeyveld te vinden.

 

 

Alexia heeft duidelijk net zoveel liefde voor mode als Máxima, zo had ze kortstondig een Instagram-account waarop ze haar outfits deelde. Tot de koningshuisfanaten haar aan de looks herkenden en het account is daarom dus alweer even geschiedenis. Maar ze duikt regelmatig in de kast van Max, waar ze voor een fotoshoot een blouse van Valentino uit opdook. Dat getuigt van smaak. Niet de eerste keer trouwens, want het spijkerjasje van Máxima hergebruikte Alexia in Groningen voor Koningsdag.

 

Onze oosterbuurtjes zijn trouwens hoteldebotel van prinses Alexia, zo noemen ze haar de volgende koninklijke superster. Heeft alles te maken met haar poses en fijne cameragezicht. En dat snappen we eigenlijk wel. Máxima vertelde ooit tijdens een publieke huilbui van Alexia in Lech dat dit is wat ze doet: ‘Als ze lacht doet ze het hard en als ze huilt doet ze het hard.’

 

Dit afgelopen malle coronajaar groeide Franska.nl heel erg hard. We kregen er ontzettend veel nieuwe lezeressen bij en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. Voor al die nieuwe leukerds herhalen we de mooiste artikelen die we de afgelopen jaren voor de feestdagen schreven. Dit was er een van.

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans