Wat vrouwen doen als ze in hun eentje zijn

 

Het begrip ‘Secret Single Behavior’ hebben we te danken aan Sex and the City en betekent zoveel als “dingen die je in je eentje doet, als niemand het kan zien, en zéker je geliefde niet”. SSB is niet per se charmant gedrag, eerder juist gênant, maar zolang je in je eentje woont heeft niemand er last van en gaan we er dus vrolijk mee door. Woon je alleen? Wedden dat je dit dan ook wel eens gedaan hebt…

 

 

In je nakie schoonmaken
Persoonlijke favoriet: met de muziek heel hard (bij voorkeur iets met boybands) poedeltjenaakt aan de grote schoonmaak beginnen. Soms omwille van buren misschien een klein ondergoedje, maar het idee is wel dat de naaktheid centraal staat. Mijn beste vriendin weet dit trouwens, zij heeft mijn huissleutel en is wel eens binnengelopen terwijl ik daar enorm stond te stofzuigen in m’n blote bips. De truc is om eerst je huis een totaal ongecontroleerde zooi te laten worden (kan namelijk als je alleen woont) en om dan alles in één keer helemaal strak aan kant te maken. 

 

Dineren met een entree van Doritos en als hoofdgerecht een bak Ben&Jerry’s op een bedje van speculaas
Ik heb de eerste jaren van mijn uit huis wonende leven zó intens ongezond geleefd, dat is niet te geloven. Maar nu ik toch re-de-lijk volwassen ben kan ik op een avond alleen prrrrrima leven op een zak Dorito’s met dip en misschien wat speculaasjes als toetjes.

 

Afwasmiddel over dingen in de prullebak gooien
Inmiddels ken ik meerdere vrouwen die dit doen dus durf ik hier best voor uit te komen, maar ik gooi dus wel eens de helft van een rol koekjes of iets in die trant in de prullenbak en mieter er daarna een kwak afwasmiddel overheen zodat ik het later in het geval van een vreetkick niet toch stiekem weer ga opeten. Dit heb ik niet zelf bedacht maar gejat van Miranda van Sex and the City.

 

Handdoeken/beddengoed wekenlang. niet verschonen
Ik bedoel, je bent toch de enige die het gebruikt dus waarom zou je al die moeite nemen? Bij mij ligt er in tijden van chronische vrijgezelheid ook altijd een plak kattenhaar op het andere kussen, want Poes Disco slaapt dan gezellig bij me in bed. Mocht er dan wel nachtelijk bezoek komen, dan verschoon ik altijd als de sodemieter heel snel dat bed en lieg ik dat m’n kat héus nooit bij me in bed slaapt. Ben je gek zeg.

 

Eten laten verrotten in de koelkast
Dezelfde vriendin die me regelmatig in m’n nakie betrapt tijdens het schoonmaken roemt altijd mijn “groenteprojecten”. Als in: uien waar opeens hele bomen uitgroeien, groente die veul te lang in de koelkast blijft liggen en pakken yoghurt die nog net niet zelfstandig het huis uit wandelen.

 

 

Sigaret uitdrukken in het theezakje of bord/glas/beker/wat er maar voorhanden is
Omdat asbakken soms niet in de buurt zijn en opstaan zó vermoeiend is. Vooral het theezakje is fijn, want dan maakt je sigaret zo’n prettig sissend geluidje. 

 

Tissues en kerstservetten als wc-papier gebruiken
Want soms is je wc-papier op en is het enige dat je in huis kunt vinden kerstservetten van 10 jaar geleden. Ik jatte ook wel eens een rol hier op kantoor en ik heb zelfs een keer in een restaurant een rol in m’n tas gepropt omdat ik me realiseerde dat ik wéér vergeten was wc-papier te kopen.

 

Scheten en boeren laten
Nee, dat doen we heus niet in het bijzijn van de man op wie we indruk willen maken. Maar ja, réken maar dat dat in de privacy van ons eigen huis naar hartelust gebeurt.

 

Kledingsetjes oefenen
Gewoon, als je je verveelt, een beetje voor de spiegel spelen met je kleren en nieuwe combinaties bedenken. En dan foto’s van maken met je telefoon zodat je later op je dooie gemakje nog even alles kunt terugkijken.

 

Eindeloos lang poedelen in de badkamer
We sluiten af met mijn favoriet; poedelen in de badkamer. Onder begeleiding van keiharde muziek ga ik dan uuuurenlang douchen, benen scheren, douchegellen, masker in het haar en op het gezicht doen, daarna alles bodylotionen, spelen met nieuwe crèmes en serums, een pedicure en manicure bij mezelf doen en daarna heel tevreden in m’n keurig opgeruimde huis (zie punt 1) met een glas wijn op de bank Sex and the City kijken.

 

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com