Even het nieuws doornemen

 

Wat kan Rutte mooi omfloerst zijn fouten erkennen, dat deed mij denken aan een goede vriend van me, met wie ik laatst een persoonlijk gesprek had onder vier ogen en twee mondkapjes.

 

 

Hij had tegen zijn vrouw gezegd: ‘Ik heb een verkeerde inschatting gemaakt, ik moet mijn beslissing heroverwegen.’ ‘Wat wil je eigenlijk zeggen?’ ‘Ik zal voortaan van de buurvrouw afblijven.’

 

Er waren deze week heel wat mensen die verbaal iets minder omfloerst waren. Zo stuurde een bestuurslid van de Partij van de Toekomst – nooit van gehoord? Geeft niets, hun enig kamerlid is alweer weg – een appje naar dat Kamerlid, Henk Krol, met de volgende tekst: ‘Vieze, vuile smeerlap. Ik weet je te vinden.’

 

Nou is dat bij Henk Krol niet zo moeilijk, hij is of op tv of in de Tweede Kamer; voor welke partij is lastiger. Hij is binnen een paar maanden al aan zijn derde partij toe, nu Lijst Henk Krol, voor het enig Kamerlid een makkelijke naam om te onthouden. Henk Krols ruzies zijn niet bij te houden, wel zijn excuses, die zijn altijd hetzelfde: Het ligt aan een ander.

 

Deze week heeft overigens ongemerkt de regering zich aan haar belofte gehouden en een begin gemaakt met het ophalen van kinderen uit Griekenland. Dat het er maar twee waren, geen vluchtelingen maar zelfs van koninklijken bloede, is bijzaak, het gaat om de intentie.

 

Die ophef over de toelage die Amalia vanaf haar 18e krijgt, vind ik wel bijzonder. Zij krijgt dan 1,3 miljoen euro voor onkosten en 300.000 als zakgeld. Dat is maar 30 keer zo veel als Jesse Klaver aan iedere 18-jarige wil geven. Amalia moet daarvan alles betalen: een beveiliger die haar banden plakt en achterop de fiets de weg wijst naar school, een tutor die voorzegt bij proefwerken en tentamens, een voorproever die al haar voedsel op gif inspecteert, een fijnproever die eerst haar toekomstige vriendjes uitprobeert, en dan natuurlijk nog een kledingadviseur, een visagiste en een styliste, eigenlijk de gewone zaken van elke 18-jarige. In vergelijking met de koning van Thailand is dat allemaal erg karig.
 

 

Nieuws over de man met de grootste mond? Nou, er is een grote peiling in Europa gehouden over de keuze Trump (20%) of Biden (80%). Opvallend is dat in Nederland Trump de grootste aanhang heeft (31%), vooral onder stemmers op FvD, PVV en SGP, u weet wel die partij waarvan de leden de oproep om niet meer dan 30 mensen toe te laten bij een kerkdienst negeren, omdat God over hen waakt. Wat die gelovigen zich niet realiseren, is dat, als zij in zo groten getale die kerken blijven bevolken, het aantal gelovigen snel zal afnemen.

 

Een medewerker van Trump nam een gesprek op van de president met zijn staf waarin Trump ongekend hard uitviel – nee, omfloerst praten kent Trump niet, hij werd schreeuwend geboren terwijl hij in hoofdletters aan het twitteren was – naar Dr Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel maar dan wereldberoemd. Onbedoeld geestig was dat Trump via Twitter kiezers waarschuwde niet op Biden te stemmen omdat die naar experts als Fauci luisterde; ‘Yes,’ reageerde Biden, ‘dat doe ik zeker.’
 

 

Die experts hebben nieuwe ontdekkingen gedaan over de kleine virusdeeltjes in de lucht, aerosolen. Nou heb ik eerlijk gezegd al langere tijd meer last van halve solen dan van aerosolen. Die Lange Frans (zijn naam dankt hij aan de lengte van zijn neus vanwege de verschrikkelijke onzin die hij dagelijks uitkraamt) gelooft dat Rutte en de rest van de regering de dag beginnen met een halve liter bloed van kinderen die zij eerst hebben misbruikt. Die Grapperhaus is net getrouwd, dat nieuws zal zijn vrouw niet leuk vinden. Tja, bij Rutte had ik al wat twijfel, je zag hem de laatste tijd in het weekend vaak op de fiets aankomen bij het Binnenhof met een appel, en ik zag al meteen dat dat geen gewone appel was, maar een bloedappel.

Door: Nico van de Berg

Nico stond na zijn studie Engels voor de klas en hij eindigde zijn carrière als rector. Maar de liefde is niet over nu hij pensionado is, want hij duikt nog regelmatig in de Engelse literatuur. Dit wisselt hij af met het luisteren van muziek, met hier en daar een poging om zelf de gitaar te bespelen. Als fervent krantenlezer en nieuwskijker houdt hij voor ons de week bij.