Wat je moet weten over de surströmming challenge van Bas Smit

 

Eerlijk gezegd ben ik nooit zo van de challenges. Zo heb ik geen bak ijs over me heen laten gooien en ook de mannequin challenge heb ik aan me voorbij laten gaan.

 

 

 

En deze… Ja, deze challenge laat ik ZEKER aan me voorbij gaan. Al is het wel voor een heel mooi doel: de surströmming challenge die door Bas Smit in het leven is ingeroepen.

 

First things first, wat is surströmming? Het is een echte Zweedse delicatesse: gefermenteerde haring uit blik. Klinkt smerig, is het volgens mij ook, en naar het schijnt is de geur ook écht niet te harden. Sterker: het is een van de meest stinkende gerechten ter wereld!

 

Waarom zou je dit dan in godsnaam eten?!

 

Dat vroeg ik me natuurlijk ook meteen af. Bas Smit werd uitgedaagd door John Ewbank om dit op te eten, en hij ging akkoord – mits er werd gedoneerd aan het Prinses Máxima Centrum, stichting Muziekids en Stichting Amulance Wens. De challenge kreeg de passende titel ‘Braken voor Knaken’ en deze twee mannen trapten ‘m af.

 

Is het behalve smerig en grappig, ook nog een geslaagde actie? Jazeker, er is al meer dan €50.000 euro opgehaald. Mooi!

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer