Wat je leert van het laatste seizoen Grace and Frankie

 

Ik probeer altijd zuinig om te gaan met een vers seizoen van mijn lievelingen. Een per dag. Maar een aflevering kijken van Grace and Frankie is net als een cashewnoot eten: dat is fysiek niet mogelijk. 

 

Dus ik heb ze gezien, alle zestien. En hoewel ik het einde een ontzettend rijke voedingsbodem vond hebben voor nog een seizoen (SPOILER ALERT, maar Grace, Frankie, Sol en Robert eindigen alle vier in het beachhouse), schijnt dit echt het definitieve einde te zijn.

 

Dan maar even de lessen op een rij.

 

1.     Bezint eer ge bemint

En al helemaal eer ge gaat trouwen en de hartsvriendin verlaat voor de echtgenoot. Want die echtgenoot moet natuurlijk ook gewoon werken dus dan zit je daar de hele dag, in dat strakke appartement met een bank en een pot waar je niet vanaf komt.

 

2.     Elk nadeel heeft zo zijn pluspuntjes

Grace en haar stramme heupjes komt dus niet van de pot af. Los van een van de meest hilarische scènes waarbij Frankie ineens het gepolijste penthouse binnen komt vliegen om Grace van de pot te hijsen, wordt hier ook hun nieuwe project geboren: de rise-up. Een plee met een lift, briljant.

 

3.     Brianna de beste

Anna Wintour is een zoet suikerspinnetje vergeleken met bitch Brianna. Hoe heerlijk is haar poging om een koppel te vinden dat met haar en Barry uit eten wil en hoe schattig is haar (SPOILER ALERT) halve huwelijksaanzoek waarbij ze bijna uit haar krappe jurkje knapt?

 

4.     Grace

Frankie die strooit met Franse termen en de opmerking van Grace krijgt: ‘Have you been watching Ratatouille again?’

 

5.     Vriendschap boven alles

Grace tegen Frankie: ‘Jij blijft altijd degene die ik als eerste wil bellen.’

 

6.     Vreemdgaan op je ouwe dag

Als je niet kan kiezen, dan neem je ze toch allebei? ‘Frankie, je weet toch dat dit vreselijk gaat eindigen?’ ‘Maar wie zegt dat het moet eindigen?’

 

7.     Iedereen z’n herinnering

Bud is nog steeds teleurgesteld over het feit dat Jessica hem na de ontmaagding met een sms aan de dijk heeft gezet. Maar die ontmaagding bleek niet helemaal te hebben plaatsgevonden. Tenzij je de plooi van de zachte, pluche bank meetelt.

 

8.     1 + 1 =

Grace is nog niet zo goed in optellen. Een onverwachte reis van Nick naar  de Kaaimaneilanden, de verkoop van alle kunst, drie geblokkeerde creditkaarten staat waarschijnlijk gelijk aan een op handen zijnde inval van de FBI.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach