Wat je denkt als je seizoen 3 van The Crown af hebt

 

Na je eerste heftige en overweldigende emotie (huuuuh, nu al?) komen de hersenspinsels over seizoen drie pas goed los.

 

 

 

Ik zou Netflix trouwens willen vragen om een soort waarschuwing op te laten poppen als je bij de laatste aflevering van een seizoen bent, nu was ik ineens klaar en heb ik last van leegte. Maar terug naar de Queen en haar gevolg, want we moeten het hebben over dit seizoen. Enorme spoiler alert, klik nu weg als je het seizoen nog niet af hebt.

 

 

1. Waar was Diana? Jullie enorm listige makers van de serie, ik had gerekend op een innemende, lieve Lady Di om de koude kak eens flink op te schudden daar op Buckingham Palace.

 

 

2. Margaret is Margaret, met haar ruime alcoholische versnaperingen, ongeluk in de liefde en de neiging om te zwelgen, maar het wordt wel duidelijk hoe belangrijk ze is voor Elizabeth en dat is heel puur en heel lief. Zou het zo zijn?

 

 

3. Anne Elizabeth Alice Louise Mountbatten-Windsor rockt eigenlijk best wel, vooral als ze broer Charles liefkozend de oren wast en lekker bokkig tegen haar vader doet.

 

 

4. Anne deed het dus met de vroegere husband van Camilla? Oké, oké, dit is juicy jongens en meisjes. Zouden de meisjes hem al eens doorgenomen hebben na een paar wijntjes? Hij was trouwens een notoire vreemdganger en trouwde na zijn scheiding van Camilla met zijn minnares.

 

 

5. Zouden de royals dit kijken? Ik wil het zo-zo-zo graag zeker weten.

 

 

6. Camilla heet dus geen Parker-Bowles, maar Shand. En eigenlijk past dat haar ook veel beter. Ik googelde ook meteen even of ze vroeger een beetje leek op haar vertolker Emerald Fennall, maar los van de coupe toch niet zo heel erg, of zie ik iets niet?

 

 

7. Eigenlijk draait het hele seizoen om de gevoelens van de leden van het koninklijk huis en hoe die kei- en keihard neergesabeld worden, want iets voelen is niet weggelegd voor de royals.

 

 

8. Charles is stukken innemender dat ik dacht en ineens twijfel ik of hij die troon misschien toch gaat pakken of dat hij toch de eerste gaat zijn die bedankt voor de eer.

 

 

9. Het zegt toch ook iets over Queen Elizabeth dat zelfs de anti-monarch premier Wilson zo’n liefde ontwikkelt voor de troon. En hoe ze hem de eer van een diner geeft op Downing Street.

 

 

10. Ineens lijkt elk lid van de familie ook voorbestemd voor een ander. Charles voor Camilla. Margaret voor Peter Townsend? Elizabeth misschien toch voor Porchey?

 

 

11. Wanneer, wannéér komt seizoen vier?

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans