Wat je kunt doen met een citroen

 

5 toptips voor een schoon en fris huis.

 

 

 

Opeens zie ik ze overal om me heen. Citroenen. Op dat leuke T-shirt bij de H&M, op servies bij de Blokker. De citroen is hip and happening. De geur roept bij mij meteen herinneringen op aan een lome vakantie aan de kust van Amalfi waar ik op een terras met uitzicht op zee bij zonsondergang voor het eerst limoncello proefde, gemaakt van, jawel…. citroenen.

 

Die vrolijke citroentjesfrisse geur wil je dan toch ook door je hele huis? Nou dat kan, want je krijgt de gekste dingen weer brandschoon met een simpele citroen. Kijk maar:

 

1. De muffe geur verdwijnt uit je wasmachine als je hem met een paar partjes laat draaien.
 

2. Strooi wat baking soda of zuiveringszout op een halve citroen om je gootsteen schoon te maken. Met de schurende mix van het zuiveringszout en de citroen verwijder je viezigheid in een handomdraai en het laat een heerlijk frisse geur achter.
 

3. Als mijn huis naar natte hond ruikt is die vieze geur zo verdwenen met een pannetje water op het fornuis. Daarin doe je wat citroenschijfjes, rozemarijn, vanille-extract en peperkorrels. Binnen de kortste keren dwarrelt er een ​​heerlijk aroma door het huis.
 

4. Vieze luchtjes op je snijplank? Als je boent met wat zout en een halve citroen is dat zo verdwenen. Daarna een beetje houtolie erover wrijven. Tadaaaa…. als nieuw!
 

5. Ergernis numero uno in mijn keuken: ingebrand vet in mijn oven. Doe wat doormidden gesneden citroenen in een vuurvaste schaal die je vult met water en zet die 20 minuutjes in de oven op 200 graden. Vuil en ingebrande vlekken veeg je vervolgens heel makkelijk met een geel ballerinadoekje en het warme citroenwater weg. En je keuken ruikt meteen weer fris.
 

Vandaag is het Wereldmilieudag, reden te meer om de plastic flessen met chemicaliën te laten voor wat ze zijn en de citroen in te zetten. Op deze manier ben je in alle opzichten hartstikke goed bezig. Hulde!

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Jessica | Home & Cleaning Inspo. Creator. UGC (@jessicamay_home)

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit