Wat is er aan de hand met RTL Nieuws?

 

Ik zat in de auto toen er een pushbericht opplopte op mijn mobiel…

 

Gelukkig had ik rood licht dus kon ik tot me nemen welk wereldleed had plaatsgevonden waar RTL Nieuws me adequaat en accuraat van op de hoogte wilde stellen. Marco en Leontine Borsato officieel uit elkaar.

 

Natuurlijk was ik in shock en bedroefd, want als Marco en Leontine het al niet redden saam, wie dan wel in deze boze wereld, maar ik vroeg me wel af of ik het de taak van het RTL Nieuws vond om mij daarover in te lichten. Wat niet wil zeggen dat ik het niet wil weten, maar het leek me toch meer iets aan de collega’s een loketje links, te weten RTL Boulevard. Precies ook het loket waar Marco en Leontine zelf hun verklaring naartoe hadden doen uitgaan. Ook zij vonden dat een passender podium.

 

Gezien de zwaarte van het nieuws (ik was er toch even een paar dagen droef van) besloot ik er verder niet over te kniesoren. Tot het volgende bericht besproken werd. RTLZ kopte met: ‘Dit gaat de scheiding Marco Borsato kosten’. Ik checkte even de url in mijn Google-balk. Was ik op de achterklaprubriek van NU.nl beland of op de site van het roddelblad Story? Nee hoor: RTL Z.

 

Gisteren klopte er weer een bericht tegen de binnenkant van mijn toestel. Dit moest, zou en wilde ik weten. Oké, ik geef toe dat mijn gretige en hongerige ik aan de app van het RTL Nieuws heb laten weten dat ik ‘anything Meghan en Harry’ graag wil weten. Maar dat ze daarmee ook ‘anything’ en echt ‘anything’ Harry en Meghan bedoelden had ik niet kunnen bevroeden. Want welk nieuws werd via dit kanaal met me gedeeld? Dat Harry ‘volgens insiders’ het niet zo naar zijn zin zou hebben daar in Canada. Dat hij veel op zijn telefoon keek en meer dan ooit aan het appen was met zijn Britse vrinden.

 

Ik begrijp dat het lastig is om te definiëren wat ‘nieuws’ is en wat niet. En natuurlijk zijn er variaties binnen zwaarte en luchtigheid, het gaat allemaal om de juiste mix. Laat de roddel en achterklap lekker aan anderen of start een RTL Nieuws light, maar dit vind ik echt een beetje beneden jullie stand. Noblesse oblige, per slot.

 

En heus is het zo dat ik alles wil weten, maar in een ideale wereld wel via verschillende kanalen.

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach