Dit doen de gelukkige stellen

 

Handen omhoog als je ook een kleine traan voelde opkomen toen Charlotte York in de eerste Sex and the City-film over haar huwelijk sprak en zei: ‘I’m happy every day. Not all day every day, but every day.’

 

 

 

 

Nee? Alleen ik? Ach ja, ik ben dan ook een mega emotionele Kreeft, ik kan er niks aan doen. Wel zette het me aan het denken toen ik de film afgelopen week voor de 56e keer aanzette: wat maakt een koppel gelukkig? En wat doen happy couples anders dan minder gelukkige koppels? Ik presenteer: de gelukkige-koppel-checklist. Kun je hier voor het grootste deel ‘ja’ op zeggen? Dan ben je dus echt heel goed bezig.

 

1. Ze weten alles van elkaars ‘oud zeer’
Of het nu gaat om trauma’s uit het verleden of vervelende ervaringen uit eerdere relaties; gelukkige koppels zijn open over deze gebeurtenissen en begrijpen wat voor impact die op hun relatie hebben.

 

2. Ze zijn niet bang voor moeilijke gesprekken
Hoe graag je het ook zou willen, het leven is geen 2000’s romcom. Soms moeten er moeilijke gesprekken gevoerd worden die niet omzeild kunnen worden met een eenzijdige speech over dat liefde alles overwint en gelukkige stellen draaien hun hand daar niet voor om.

 

3. Ze valideren elkaars ervaring
Ook al heeft de ene partner een situatie compleet anders ervaren dan de ander, er is altijd ruimte en begrip voor elkaars perspectief.

 

4. Ze nemen allebei verantwoordelijkheid voor het geluk in hun relatie
Zelfs als één persoon voor 90 procent verantwoordelijk is voor een probleem, dan kan de ander nog steeds verantwoordelijkheid nemen voor zijn of haar aandeel in het probleem. Hier ontstaat dan geen conflict door, het bevordert juist zelfkennis en groei.

 

5. Ze begrijpen dat het hebben van een relatie niet alles magisch oplost
Gelukkige koppels zien hun relatie niet als de oplossing van al hun problemen, maar juist als een kans om het beste uit elkaar te halen terwijl ze samen door het leven navigeren.

 

6.  Ze zijn elkaars prioriteit
Hun relatie is niet iets wat alleen maar op de achtergrond bestaat, maar iets waar tijd en energie in gestoken wordt.

 

7. Ze zijn nieuwsgierig naar de volgende versie van hun partner
Mensen veranderen, dat is iets waar je altijd van op aan kan. Gelukkige koppels verwelkomen deze evolutie. Ze willen de volgende versie van hun partner leren kennen en kijken ernaar uit om te zien hoe hun partner zich zal ontwikkelen in hun volgende levensfase.

 

8. Ze behouden humor en plezier in hun relatie
Gelukkige koppels voegen opzettelijk speelsheid, humor en plezier toe aan de relatie om de boel in balans te houden en tegelijkertijd de intimiteit te behouden.

 

9. Ze accepteren dat hun relatie verandert in verschillende levensfasen.
Bij deze koppels is er geen sprake van ‘de koek is op’ naarmate het eerste gevoel van verliefdheid is gevlogen. Gelukkige koppels zijn zich bewust van het buigen, verschuiven en transformeren van hun relatie in verschillende levensfasen en genieten samen van ieder moment.

 

Bron: Poosh

 

 

Door: Redactie Amayzine.com