Geen zin om te zeuren om kleine probleempjes

 

Maar ja, soms moet het even, want dan vind ik iets wel zo ontzettend suf.

 

 

 

 

Ze moeten niet alles veranderen waar je aan gewend bent. Miep, mekker, zeur, klaag. Heus, ik doe het niet graag. Maar er zijn dingen waar je van af moet blijven, omdat ze gewoon goed zijn.

 

Mij heb je bijvoorbeeld nooit gehoord over de veranderde geur van het wasmiddel waar ik gek op was of het veranderde kattenvoer van Whiskas waar onze katten zo van hielden. Ik baal in stilte en koop gewoon iets anders.

 

Maar er zijn dingen waar je van af moet blijven. En dan neem ik deze keer die Elon Musk iets heel erg kwalijk. Niet dat ik nou zo gek ben op Twitter sinds mensen het nodig zijn gaan vinden om daar onaardig te doen. Alleen blijft het gewoon een handige app om te achterhalen waarom er bijvoorbeeld ineens zoveel brandweerwagens langs stormen. Gewoon plaatsnaam en brandweer invullen en dankzij alle twitteraars ben je snel op de hoogte. Net als trouwens toen met die krijs en herrie op de Dam tijdens de Dodenherdenking.

 

Maar, beste Elon, wat was er nou precies mis met dat vogeltje?

 

 

Ineens is het X. Een X is toch niks? En het is heus niet omdat er van mij helemaal niets mag veranderen. Het Twitter-vogeltje zelf is vaak genoeg veranderd. Die X is gewoon domme ijdelheid van jou, Elon Musk. Voor een wereldwijd merk is zo’n pictorial (plaatje/icoontje) essentieel. Je hebt dan geen woorden nodig, die misschien in andere talen niet begrepen worden.

 

Zou die Musk weleens naar iemand geluisterd hebben? Of is ie alleen maar met zichzelf bezig? Of zit ik nou te oordelen over iemand die ik helemaal niet ken? Dat laatste klopt als een bus. Maar toch. Nu staat er ineens dit op mijn telefoon:

 

 

 

Erg toch? Dat vogeltje was echt niet zomaar een lollig ideetje. Ik heb ooit het verhaal gehoord van een van de oprichters van Twitter. Meteen z’n boek gekocht en laten signeren.

 

 

 

 

Het gebruik van Twitter heet twitteren of tweeten, wat letterlijk tjilpen betekent. Nou vind je op Twitter niet bepaald altijd vrolijk getjilp, maar toch, een goed idee is een goed idee en daar blijf je van af.

 

Een vogeltje jongens. Zo schattig op je telefoon. En net nu iedereen de natuur steeds belangrijker vindt. Voor velen is de natuur intussen helaas zelfs belangrijker dan de ouderenzorg. (Daarover later een keer.)

 

En ook nog net nu je overal vogeltjes ziet. Moet je maar eens opletten waar je ze allemaal ineens op ziet staan. Vroeger was dat bijna alleen op het Säkerhets Tändstickor-luciferdoosje.

 

Weg vogeltje van m’n telefoon, staat er ineens zo’n deprimerend kruis. Ik weet het, een probleem van niks, maar iemand moet er wel een keer iets van zeggen. Dus dan doe ik het maar. Ga ik nu weer even de zaadsilo in de tuin vullen. Kijk ik daar wel naar vogeltjes.

 

Ik wens je een vrolijke week, met lekker veel tjilpende vogeltjes.

 

Liefs van Franska

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska