Wat er misging bij First Dates VIPS

 

Na Irene en Frits bij Jinek aan tafel moest ik toch weten hoe het zat met dat First Dates. Nog nooit een seconde van gezien, tot nu. 

 

 

Ik tunede in bij de VIP-editie en mijn hemel, wat een emoties. Ik heb het niet per se over de emoties van de deelnemers, maar vooral over die van mezelf. First things first: Sergio leuke man, Victor leuke man. Alleen met die twee heb je al een puike avond, lijkt me. Eigenlijk waren er in het programma maar drie dates waar ik geen gekrulde tenen van kreeg: die van Frits Huffnagel, Jill van Dooren en Kasper Paalman. Al voelde ik bij de date van die laatste wel enig ongemak, maar daar was bij henzelf niets van te merken, wat het oké maakte.

 

Dan de dates die je voor geen goud wil. Die van Irene van de Laar, want hoezó vergeet je haar naam, Gjalt? Als je overduidelijk zelf wel weet hoe bloedje-irritant het is om je naam te moeten herhalen, wat je vast ook wel eens overkomen is. Ik mag dit trouwens zeggen, want ik spreek uit ervaring. Maar bij de date van Jetty Mathurin kroop ik zo ongeveer over de vloer van gêne. Allereerst omdat de betreffende man aan tafel het maar bleef hebben over vrouwtjes. Vrouwtjes? Dat je het überhaupt durft te zeggen in het bijzijn van een vrouw als Jetty. Bij de bakfiets met poffertjeskraam kreeg hij weer even een iets hoger knuffelgehalte, tot hij de opgebouwde knuffels keihard overboord kieperde door te zeggen (en ik geloof gewoon niet dat ik het op moet schrijven hier) dat zwarte piet moet blijven?

 

Makers van First Dates VIPS: hoe dan? Is er ooit een moment geweest waarop jullie fingerspitzengefühl het overnam en alle alarmbellen af gingen? Volgens mij niet. Ik moet mezelf trouwens even corrigeren, want het is niet helemaal waar dat dit de dates waren die ik voor geen goud ooit zelf wil hebben. Ik zou namelijk best wel met Irene van de Laar en Jetty Mathurin willen daten. Wát een intelligente, goedlachse, leuke en mooie vrouwen. Alleen kom ik vast niet door de ballotage van de makers, omdat ik én een vrouw ben én een relatie heb. Alhoewel, als je nu zag wat er aanschoof…

 

Jetty stelde terloops trouwens wel de vraag die we allemaal willen stellen aan Sergio: ben jij ook een kandidaat? Haha. Gotta love Jetty. Misschien toch maar weer kijken volgende week.

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans