Waarom punten sparen nu nog leuker (en beter) is 

 

Ik zie mezelf nog zitten aan de keukentafel, het puntje van mijn tong uit mijn mond en knippen maar.

 

 

 

Onder toeziend oog van oma, die zorgde dat ik niet het hele pak koffie aan gortepap scheurde of in mijn eigen vingers knipte. Hallo, ik was nog maar vijf jaar. Mijn oma spaarde punten, mijn moeder spaarde punten, zelfs ik spaarde even Douwe-puntjes tijdens het studeren. Het was pure logica, want ik verbruikte kilo’s koffie en hoe zonde was het om gratis geld in de kliko te gooien?

 

Ik vergat het knippen een eerste keer, toen een tweede keer en dan raak je uiteindelijk toch uit het knipritme dat ik zo netjes van mijn oma leerde. Tot nu, want met die punten blijk ik zoveel meer te kunnen dan alleen maar een nieuw koffiezetapparaat kopen. En aan kiloverpakkingen koffie doe ik nog steeds, zeker onder het thuiswerken. Het is win-win, als je erover nadenkt. We drinken zelfs 17 procent meer koffie nu de keukentafel ons kantoor is.

 

Waarom ik punten sparen ineens nog veel leuker vind? Douwe Egberts (of D.E. voor ons intimi) biedt vanaf nu ook de optie om je waardepunten te schenken en daarmee kunnen we samen zoveel goeds doen. Wist je trouwens dat het spaarprogramma van D.E. het oudste van het land is? 60 procent van Nederland spaart de punten nog steeds. Bedenk eens hoeveel punten dat zijn, als we al die spaarpunten uit die rommellaatjes vissen en ze bij elkaar leggen. Zoveel punten om zoveel mensen te helpen én meer, want D.E. verhoogt onze ingelegde punten nu zelfs met 20 procent.

 

D.E. selecteerde met zorg vier projecten van vier goede doelen. Het Maatjesproject van Het Oranje Fonds verzorgt tweewekelijks extra aandacht, ondersteuning of begeleiding voor mensen die dit goed kunnen gebruiken. De Heppie Tour van Stichting Het Vergeten Kind organiseert uitjes voor kinderen die zelf geen vakantie of dagjes uit in het verschiet hebben. De vrijwilligers van Het Nationaal Ouderenfonds die via de Zilverlijn met eenzame ouderen bellen voor een praatje of een goed gesprek. Maar ook Voedselbanken Nederland, die de waardepunten omzetten naar pakken Aroma Rood-koffie.

 

Je waardepunten schenken is heel simpel. Maak een account aan op DE.nl, ga naar je dichtstbijzijnde Blokker om al die gespaarde losse punten te storten op het account en log thuis in op je account om ze te schenken aan het doel van jouw keuze.

 

Waar wacht je op? Trommel al je vrienden/familie/collega’s/buren/compagnons op en ga punten knippen. Als je samen alle punten op de D.E.-koffieverpakkingen, Pickwick en Senseo® bij elkaar spaart en schenkt, dan doen we pas echt iets moois. Alvast klein beginnen? Je kan natuurlijk ook punten inleveren en iets uit de shop schenken aan iemand in je omgeving die het goed kan gebruiken. Van sparen naar schenken, wat een warm gebaar.

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans